Gümüşhane’de Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır camilerde yapılamayan Yaz Kur’an-ı Kerim kursları bu yıl kademeli normalleşmenin üçüncü aşamasıyla birlikte yeniden başladı. İki yılın ardından yaz aylarında camilerden yine çocuk sesleri yükselirken bu durumdan hem çocuklar hem de din görevlileri memnun. İl genelindeki tüm cami ve Kur’an-ı Kerim kurslarında başlayan yaz kurslarıyla birlikte merkez Kemaliye Camiinde de çocuklar büyük bir neşeyle ellerine aldıkları Elif-Ba’larla caminin yolunu tutuyor. Cami girişinde din görevlileri tarafından karşılanan çocuklar daha sonra yaş gruplarına göre ayrılarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun olarak Kur’an, hadis ve diğer dersleri görüyor. Verilen molalarda cami içerisinde gönüllerince oyun oynayan çocuklar özledikleri camilere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kemaliye Camiinde çocuklara ders veren din görevlisi Mehmet Akif Millet, yaptığı açıklamada “Biz çocuklarımızı çok özledik. Geçen dönemde alamamıştık. Çocuklarımızla pazartesi günü itibariyle buluştuk. Çok sevinçliyiz ve mutluyuz. İnşallah bu günleri tekrar yaşamayız. Bu hastalık, bela, musibet, defolur gider. Biz bu manada dua ediyoruz. Çocuklarımızı camiye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER BİR ÇOCUĞUMUZ BİR FİDANDIR”

Kursu ziyaret ederek burada çocuklarla bir süre sohbet eden İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ise uzun bir aradan sonra camilerin sessizliğinin çocukların neşesiyle tekrar canlılık bulduğunu söyledi.

Müftü Şık, kurslarla ilgili vatandaşlara şu mesajı verdi: “Her bir çocuğumuz bir fidandır. Dolayısıyla fidanların bakımı, suyu ne kadar kaliteli ise ve bunun sonucunda da nasıl güzel meyveler veriliyor ise biz de çocuklarımızı bir fidan olarak görmekteyiz ve bu çocuklarımızın Kur’an’ın suyuyla büyümesini arzu ediyoruz. Kur’an'ın suyuyla büyüyen bir çocuk, Allah'ın izniyle tatlı meyveler verecek.”

Editör: TE Bilisim