Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde,  11 Ekim 2021 pazar günü nadir görülen ve doğuştan olan kalp hastalıklarına Türkiye’de kendi alanında tecrübeli doktorların da katılımıyla operasyonlar yapılacak ve bu operasyonlar canlı olarak yayınlanacaktır. Böylece, bu tür hastalara nasıl müdahalenin yapılacağı, hangi tekniklerin kullanacağıTürkiye genelindeki tüm doktorlarla ayrıntılı olarak paylaşılacak.

Bu toplantının planlama amacı bu alanda söz sahibi olan hocaların deneyimlerinin diğer meslektaşlarıyla paylaşılmasıdır. Kursta 6 hastanın tedavi edilmesi planlanmış olup, her hasta ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilecek, hangi tedavi yönteminin hastaya daha faydalı olacağı tartışılacak, tedavi yönteminin nasıl uygulanacağı gerek işlem öncesi gerekse işlem anında ayrıntılı olarak anlatılacak.

Off road; hem arazide yol almak, hem de yarışmak olarak algılanmaktadır. Karadeniz Bölgesi eşsiz doğal güzellikleri yanında zorlu doğasıyla off road için çok uygun bir bölgedir. Kursa konu olan hastalıklar hem rutin dışı ve zor hastalıklar olması, hem de birden fazla doktor ve uzmanlık alanına ihtiyaç duyulmasını gerektirdiği için böyle bir isim düşünüldü.

Ahi Evren Hastanesi olarak ‘offroad girişim kursları’ adı altında ilki Mart 2021 tarihinde yapılan bu toplantının ikinci ayağında yine nadir görülen kalp hastalıklarına tecrübeli doktorların katılımıyla operasyonlar yapılacaktır. Böylece bundan sonra bu tür toplantılara ev sahipliği yapmaya ve bu konuda Türkiye’de referans bir merkez olma yolunda hızlı olarak ilerlemekte.

Editör: TE Bilisim