Trabzon Maçka İlçesi’nde Coşandere Köyü’nde 10 yıldır devam eden Köy Kadınları Projesi’ne ait gümüşçü dükkânının yıkım kararı, Maçkalı kadınları mağdur edecek. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi:

9 AİLE EKMEK YİYOR

“Trabzon Maçka İlçesi’nde Coşandere Köyü’nde 10 yıldır DOKAP Projesi kapsamında Gümüş Kazaziye standında 9 köy kadınımız, el emeği göz nuru işledikleri gümüşleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlardı. ORKÖY’den (Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı) gümüş kredisi aldılar ve aldıkları kredi borçları hala duruyor. Bu gümüşlerden 80 bin liralık mal ürettiler, bu ürünler satılmadı hala ellerinde duruyor. 9 ayrı ailemiz, bu gümüş standından ekmek yiyor.”

PAZARTESİ GÜNÜ YIKIM GERÇEKLEŞECEK

“Diğer dükkânların hepsi açık, Kadın projesi olan bu dükkâna, Maçka Kaymakamlığı tarafından yıkım emri veriliyor ve yıkımın pazartesi günü gerçekleştirileceği söyleniyor. Bunun sebebi nedir? Ne istiyorsunuz kadınlarımızın ekmek tezgâhından? Bu zor günlerde el emeği göz nuru ürettikleri ürünleri satarak kimseye muhtaç olmadan, kimseye yük olmadan evlerine ekmek götüren bu kadınlarımıza destek olacağınıza, yardımcı olacağınıza neden zulüm ediyorsunuz? Amacınız köy projesini ortadan kaldırıp, standı yıkmak ve diğer dükkânları ihale görüntüsü adı altında adrese teslim, istediğiniz kişilere verebilmek midir?  Maçka Kaymakamı, vatandaşlara “pazartesi günü kepçeyi ve yıkım ekiplerini getireceğiz ve burayı yıkacağız” demiş. Sayın Kaymakam’a sesleniyorum. Bu zor günlerde kadınlarımızı çaresiz bırakmayın, bu yıkım kararınızı lütfen tekrar gözden geçirin.”
 

Editör: TE Bilisim