Nuhoğlu, “Çarşıbaşı’nın nüfusunun büyük çoğunluğu balıkçılık ile geçimini sağlar. 2 tane limanımız, bir tane küçük limanımız var. Dünyanın sayılı firmalarından bir tanesi ilçemizde ve balık yağı ile balık unu üreterek dünyaya ihracat yapıyoruz. Bir de coğrafi işaretini alıp tescillediğimiz keşanımız var. Trabzonspor’umuzun sayesinde de Keşanlı formalarımız geçen sene yok sattı. Şu anda ilçemizde 67 tene keşan dokuma atölyemiz var. Türkiye’nin her yerine keşanı gönderiyoruz. Keşanı Türkiye’de biz üretiyoruz. Çarşıbaşı olarak keşanda öndeyiz” dedi.

DÜNYAYA İHRAÇ

Nuhoğlu, 17 ülkeye balık yağı ve balık unu sarf ediyoruz. Omega değeri yüksek ürünlerimiz var. Bizler içinde gurur kaynağı. Çarşıbaşı’nda işleyerek tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Çalışmalarımız da sürüyor. İlçemiz için ciddi gelir kaynağı. Yaklaşık 500 kişi bu fabrikalarda çalışıyor. İstihdama da katkı sağlanıyor” diye konuştu.

YEŞİLLE MAVİ İÇ İÇE

Turizm açısından zengin olan ilçemiz, sanayi bakımından göç verdiğini kaydeden Nuhoğlu, “İlçemiz, Akçaabat ile Vakfıkebir arasında bakirliğini koruyan, yaşanabilir bir ilçedir. Doğa güzelliklerimiz vardır. Yaşanabilirliğimiz yüksek. Karadeniz sahillerinin  en temiz sahillerinden biri bizim ilçemizdedir. Vatandaşlarımız yazın denize geliyorlar. Bunun yanında yaylarımız, ormanlarımız, mesire alanlarımız var. Vatandaşlarımız doğa ile iç içe gününü geçiriyor. Ayrıca tarihi 1836 yılına dayanan Yoroz Fenerimiz var. Burayı restore edeceğiz. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi modernizasyondu. Bunu da sağlıyoruz. Sahil tahkimatını yapıyoruz. Yeşille mavi iç içe. Şimdi modernize bir şekilde vatandaşlarımızı yeşil ve mavi ile buluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim