Trabzon Tonya ilçesine bağlı Karşular Mahallesi’nde internet olmadığı için Rize Pazar Fen Lisesi öğrencisi Bahar Beşel EBA’ya giremiyor.  Rize Pazar Fen Lisesi 10/A sınıfı öğrencisi Bahar Beşel ikamet ettiği mahallede internete erişim sağlanamadığı için Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan uzaktan eğitim sistemi Eğitim Bilişim Ağına (EBA) bağlanamıyor.

MAHALLEDE İNTERNET ÇEKMİYOR

Tonya ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan evde internet çekmediği için Bahar ve kardeşi Oğuz uzaktan eğitim sistemi EBA'ya bağlanamıyor.  Karşular Mahallesi’nde, mahallenin bir bölümüne kadar alt yapı desteği sağlayan internet sunucuları, belli bir bölümünden sonrasına altyapı sorunundan dolayı hizmet sağlayamıyor.

EBA’YA GİREBİLMEK İÇİN ÇATIYA ÇIKIYOR

Halen yüz yüze eğitimin normale dönmediği okullarda, internete bağlanıp uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilmek için evin çatısına çıkan Bahar Beşel yaşadığı süreci şöyle anlattı. “Tonya’nın Karşular Mahallesi’nde oturuyorum. Rize Pazar Fen Lisesi’nde okuyorum. Mahallemizde internet çekmiyor. Bu yüzden çatıya çıkmak zorunda kalıyorum. Çatıdan EBA’ya bağlanmaya çalışıyorum. O da pek yeterli olmuyor. Bazen derslerden düşüyorum giremiyorum, bu yüzden de derslerimden çok geri kaldım. Okulumu çok özledim, okuluma gitmek istiyorum artık. Normal eğitim almak istiyorum. Arkadaşlarımı da çok özledim.”

İNTERNET ALMAYA İMKANIMIZ YOK

EBA’ya bağlanamadığı için okul kitapları ile ders çalışan Bahar Beşel’in annesi Ayşe Beşel, “Kızım ders çalışmak için çatıya çıkıyor, çatıdan da korkuyor yere düşerim diye çalışamıyor. İnternet almaya da imkânımız yok.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim