Çaykara’da gece saat 03:00 saatlerinde başlayan ve sabah saat 06:00’da etkili olan şiddetli rüzgar ilçe merkezi olmak üzere Turizm merkezi Uzungöl ve diğer mahallelerde büyük hasarlar meydana getirdi.

Son yılların en şiddetli rüzgârın olduğu ilçede, Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl de Turizmciler Derneği tarafından gölün üst kısmında yer alan prefabrik dükkanlar yerle bir oldu.10 Adet dükkan rüzgar tarafından tamamen sökülerek kullanılmayacak hale geldi. Çaykara merkez Hurmalı ve Akdoğan mahallesinde iki evin çatısı uçtu. Köseli Mahallesi İmamı Cemil Mutlu’nun Elmalı Mahallesindeki evinin hem çatısı uçtu hem de ev yıkıldı. 

Yeşilalan Mahallesinde ikamet eden İbrahim Altunbaş’a ait evin çatısı tamamen uçtu. Diğer mahallelerde kısmen hasarların olduğu ve uzun süre elektriklerin kesik olduğu bildirildi.

 Vatandaşların büyük korku yaşadığı etkili rüzgârda en büyük teselli yaralanma ve can kaybının olmaması oldu. Edinilen bilgilere göre son yılların en etkili rüzgârının yaşandığı yörede, yayla evlerinde büyük hasar verdiği gelen bilgiler arasında.
 

Editör: TE Bilisim