Trabzon’un Çaykara ilçesinin parlayan yıldızı Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptığı çalışmalarla büyük başarılara imza atıyor. 2020 YKS'de ilk 500'e giren öğrenciler yetiştiren İmam Hatip Lisesi Türkiye 264. ve 332. gibi dereceler elde etti. Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel her alanda ilk 5000'e öğrencilerinin girmesini sağlayan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi kontenjan artırmasına rağmen tüm sınıflar dolu. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, “2020 YKS Sayısal'da Çaykara İlçe 1. olan öğrencimizin Hafız olması ayrıca bizi gururlandırdı. Fen Lisesi veya Proje Okulu olmadan hem de Meslek Lisesi olarak Trabzon'da kontenjanı her sınıf düzeyinde dolu olan tek okuluz.

En önemlisi bu başarıları elde ederken yüzde 1'lik yüzde 2'lik yüzde 3'lük yüzde 4'lük ya da yüzde 5'lik dilimdeki öğrencilere sahip değildik.”

DERECELERLE DOLU

Derecelerle dolu büyük bir başarı yakaladıkları ifade edilen açıklamada, “2021 YKS için Hafız öğrencilerimizin liderliğinde çalışmalarımız güçlü bir şekilde devam ediyor.Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlemiş olduğu "Hafızlık", "Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma", Güzel Ezan Okuma" ve "Hutbe Okuma" yarışmalarında güzide ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon gibi muhtelif dereceler elde etmiştir.  Ayrıca okulumuzun öğrencileri ilçemizin merkezinde bulunan camilerde ve yakın mahalle camilerinde "İmam-Hatiplik" ve Müezzin-Kayyımlık" görevlerini başarıyla yürütmüşlerdir. Covit 19 pandemi sürecinden dolayı bu görevleri okul Mescidinde başarılı bir şekilde yürütmektedirler.” denildi.

Yahya ATAMAN

Editör: TE Bilisim