AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon Havalimanı’ndan çekilip sosyal medyaya servis edilen “Bakanlar ayrı uçaklarla geldiler” şeklindeki yorumlara sert tepki gösterdi. Çebi, “Çamur at izi kalsın anlayışıyla iftira ve yalanı kendilerine sığınılacak liman yapanlar bir gün açtıkları iftira çukurunda kendileri boğulacaktır. İftiranın bu kadarına el insaf diyoruz.” dedi.  

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,  sel felaketi sonrasında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 3 bakanın Rize’ye gittiğini söyleyerek “İçişleri Bakanımız Sn.Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn.Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu heyelan bölgesinde incelemelerde bulundular, yetkililerden bilgi aldılar. Devletimizin tüm imkanları heyelan bölgesi için seferber edildi.  Ayrıca AFAD ekipleri de heyelan bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında hazır bulundular.” dedi.

DEVLETİMİZİN HALKININ YANINDA

Yaşanan sel felaketinin büyüklüğüne değinerek sözlerini sürdüren Çebi, “Yaşamını kaybeden vatandaşlarımız oldu, bunun yanı sıra büyük çapta maddi hasar oluştu. Böyle bir durumda Sayın Bakanlarımız vatandaşlarımızı yalnız bırakmadılar. Acılarına ortak oldular, yapılması gerekenleri istişare ettiler. AK Parti iktidarı döneminde sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak devletimiz 
Rize’de olduğu gibi ülkemizin dört bir yanından halkının yanında yer almıştır.” ifadelerine yer verdi.

İFTİRADA SINIR TANIMIYORLAR

Halkın yanına sandıktan sandığa giden, halka tepeden bakan bir anlayışının devlet ile halkın her daim yan yana gelmesini anlamasının zor olduğunu kaydeden Çebi, “Devlet halk birlikteliğini hazmedemeyenler Trabzon Havalimanı’ndan çekip sosyal medyaya servis ettikleri fotoğraflarla iftirada sınır tanımadıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Anlamak istemeseler de şurası çok iyi bilinmelidir ki Sayın Bakanlarımız aynı uçakla Trabzon Havalimanı’na indiler. Piste gösterilen ikinci uçak iş insanına ait bir uçaktır, bir diğer uçak ise AFAD ekibi ve malzemelerini taşıyan uçaktır. Çamur at izi kalsın prensibiyle hareket eden bu güruh, unutmamalıdır ki Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalanlarına, iftiralarına, karalamalarına karşı el insaf diyoruz. Yalan ve iftirayı kendilerine sığınılacak liman gören bu zihniyet bir gün açtıkları iftira çukurunda boğulacaklardır.” diye konuştu.

YARALAR EN KISA SÜREDE SARILACAKTIR

Çebi, şöyle devam etti: “Rize’de büyük bir heyelan felaketi yaşandı. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tek temennimiz bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasıdır. İnşallah kısa süre içerisinde de devletimiz yaraları saracaktır.”

YAKIŞIKSIZ BİR İFADE

İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un bir eğlence anında kullandığı “Çok şanslısınız. MHP’li, AKP’li bir belediye başkanınız olsa şimdi camideydiniz” şeklindeki yorumuna da değindi. Çebi, “Toplumun kutsal değerlerinin içki masalarında konu olması, telaffuz edilmesi çok yakışıksız bir durum.” dedi.

Editör: TE Bilisim