Akçaabat Kültür Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Osman Nuri Ekim, “Bizler, halkın teveccühünü kazanarak 2019 yılı Mahalli İdareler Genel seçimleri ile göreve geldik ve bugün görevimizin 444’üncü günü. Halkımızın teveccühüne layık olmak için şevkle ve azimle çalışıyoruz. Amacımız, çağdaş belediyecilik ile planlı kentleşmeyi sağlamak ve Akçaabat’ımızı marka bir şehir haline getirmektir. Yola çıkarken “Niyet hayır, akıbet hayır” dedik ve işe koyulduk” dedi.
 
SÖZLERİMİ YERİNE GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUM
 
Akçaabat’ta ki hedeflerinin büyük değişim yaratmak olduğunu belirten başkan Ekim, “Seçildiğimiz gün itibarıyla bize oy versin vermesin, şehrimizdeki herkesin Belediye Başkanı olarak görev yaptığımı buradan ifade etmek istiyorum. “Her şey Akçaabat’ımız için” sloganıyla gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güven vermek değerlidir, güven kazanmak değerlidir ama güveni boşa çıkarmamak daha değerlidir. Halkımızın güveniyle işe başlarken kendime verdiğim bir söz vardı: Dürüst, adil, üreten ve cesur bir anlayışla çalışmak, Alt yapısı, üst yapısı, imarı, cadde ve meydan düzenlemeleriyle kentimizin tüm yapısal problemlerini çözmek, İlçemizin ekonomik faaliyetlerini destekleyip canlandırmak,  Tarihi dokunun restorasyonu ile geçmişimize sahip çıkmak,  Yemyeşil bir Akçaabat için yeni alanlar oluşturmak, Tertemiz çevre dostu projeler üretmek, Halkımızın yaşam kalitesini arttırmak, Sporu sanatı ve festivalleriyle canlı bir kent yaşamı sunmak,  Sosyal sorumluluk projeleri ile halkımızın her zaman yanında olmak.  Bugün bu sözlerimi büyük ölçüde yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

 
BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YARATACAĞIZ
 
Başkan Ekim, “Kentleşme adına çok önemli aşama kaydettik. Akçaabat değişiyor, Akçaabat gelişiyor ve daha yapacak çok işimiz var. Yaşadığımız bu güzel şehrin insanını, coğrafyasını, her gün ayak bastığımız toprağını, toplumsal değerlerini, geleneklerini, beklentilerini, sorunlarını çok iyi biliyorum. Akçaabat gibi bir şehrin sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunun bilinci içerisindeyim. Biz Akçaabat’ın geleceğini planlamak ve yenilemek iddiasındayız. Elimizdeki en yakın ve kolay kullanabileceğimiz olanak turizmdir.  Akçaabat’ta hedeflerimiz; Büyük bir değişim yaratmak, 

İçinde yaşayanların huzurlu yaşayacağı, Dışardan bakanların gıpta edeceği, Sokaklarıyla, parkıyla yeşil alanlarıyla, bütün tarihi değerleriyle herkesin gurur duyacağı bir Akçaabat yaratmaktır.”
 
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI
 
Pandemi süreci girmemiş olsaydı şehrin içinde 40 bin hat döşemesi yapılacaktı. Ama bu yıl Pandemi kaynaklı aksamaları şu anda kestiremiyoruz. değerlendirme yapmak lazım. Bölge Müdürüyle görüştüğümüzde bu hafta içinde Söğütlü Bölgesinde ki dere geçişi yapılacağı, Yıldızlı Söğütlü Sahil Kesiminde yatay kesimde başlayacağı yönünde telefon görüşmemiz oldu. Takip ediyoruz. Bu yıl içinde en azından Yaylacık ve Merkeze kadar gazın gelmesini hatta Akçaabat’ta Sokak Sağlıklaştırma Projesinde doğalgaz hatları döşendikten sonra cepheleri düzenleyeceğiz. Bununla ilgili gaz firmasıyla görüşmelerimizi yaptık.
 
KİRA ALMAYACAĞIZ
 
Başkan Ekim kendisine yöneltilen sorulara şöyle cevap verdi. Koronavirüs sürecinde kapalı olan kiracılarımızdan 3 ay kira almayacağız. Bu zaten kanunla belirlenmiş biz de buna uyacağız.
Akçaabat Millet Bahçesi’nin Akçaabat Belediyesine devri ile alakalı yazı geldi ama firmanın bazı eksikleri var. Yazışmalar devam ediyor. Kısa zamanda devrini alacağız.
 
TELEFERİK PROJESİ
 
Teleferik projesinde küçük kabinleri olan. Aile ve tek olarak kısa zamanda dolup kalkabilecek bir teleferik projesi olacak. Devlet eliyle yapma taraftarı değilim. Yatırımcı bulduğumda yapacağız. Bütün alt yapısını hazırladık. Özel sektörün para kazanacağı bir proje olacak.
 
PARASI OLMAYAN HİÇBİR İŞ İHALE EDİLMEYECEK
 
Biz belediye olarak ödemesini vaktinde yapan, maaşını vaktinde veren bir belediyeyiz. Bundan sonra da böyle olacak. Yatırımları yaparken hesabımızı yaparak yapıyorum. Bakan geldiğinde kendisinden destek aldık. Kendisine teşekkür ediyorum. Akçaabat Belediyesi geçmişte olduğu gibi güçlü bir belediye. Parası olmayan hiçbir işi ihale etme taraftarı değilim zaten.
 
ET KOMBİNASINDA KAZMA VURULUYOR
 
Et kombinasının ihalesinin sözleşmesi ile alakalı bir itiraz olmuş. 20 süresi var. Bir aksilik olmazsa 20 gün sonra ilk kazma vurulacak. Kayabaşı yaylası ile alakalı projemizi DOKA’ya sunduk. Cevap bekliyoruz onla alakalı.
 
SAHİL YOLU PROJESİNDEN KURTARDIK
 
Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmemiz de sahil yolu projesi vardı. Ondan kurtardık. Yeni planın hazırlanması için çalışacağız. Ulaşım Master Planının içerisinde olacak zaten.
 
TEKEL BİNASININ MAHKEME SÜRECİ
 

“Tekel Binasının mahkemelik durumuyla ilgili süreç o firmayı ilgilendiriyor. Biz şu anda o binamızı hukuki açıdan belediye etkilenmeden, en elverişli şekilde nasıl kullanırız, nasıl değerlendiririzdeyiz. Bunun için geçmişte mevcut firmayla görüşmelerimiz oldu. Bir süre tanındı. Taahhütnameler alındı. Sözleşme revize edildi. Bu süreci takip ediyoruz. Biz belediyenin yararına olan hususları değerlendiriyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. Oranın bir şekilde Akçaabat’a kazandırılması gerekiyor. Mahkeme süreçlerinden etkilenip değersiz yapı olmasını arzu etmiyoruz.”
 
AKÇAABAT’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER
 
1-Akçaabat teleferik projesi
2-Akçaabat kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yolu
3-Akçaabat sahili yenileme projesi
4-Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma projesi
5-Ayana Tepesi turizm alanı rekreasyon projesi
6-Akçaabat Millet Bahçesi projesi
7-Akçaabat küçük sanayi projesi
8-Eski tekel binasının otel olarak turizme kazandırılması projesi
9-Katlı otopark ve kadınlar pazarı projesi
10-Hıdırnebi yaylası ve çevresi turizm projesi onaylandı
11-Akçaabat kültür merkezi projesi
12-ST. Michael kilisesinin restorasyon çalışması
13-Akçaabat kültür merkezi projesi
Atakan TOK

Editör: TE Bilisim