Ziyaretlere ilişkin bilgi veren Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar şunları söyledi:

‘Trabzon Ziraat Odaları başkanları olarak Trabzon milletvekillerini, proğramlar çerçevesinde, mecliste ziyaret ederek, Trabzon çiftçilerinin,sorunlarını, bankalardan ve diğer kuruluşlardan almış oldukları krediler ve bunlarla ilgili ödeme sıkıntılarına çözüm getirme ve tüm diğer sorunları ile ilgili ayrı, ayrı görüşerek, bu sorunların ivedilikle çözülmesi konularında uzun uzun görüştük. İktidar partisi milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, ayrıca CHP milletvekili Ahmet Kaya, İyi Parti milletvekili Hüseyin Örs’le de görüşerek çiftçilerin sorunları ile ilgili kendilerine geniş bilgi sunarak onlarında bu konularda desteklerini istedik.

Ayrıca Trabzonun evlâdı CHP milletvekili Akif Hamzaçebi’ye de bir nezaket ziyaretinde bulunuldu. Tüm bu ziyaretlerimiz, sorunlarına çözüm getirilmesi ve yaptıkları faaliyetlerde kendilerine yardımcı olunacak yasaların çıkartılması, çiftçilerimizin tüm faaliyetlerinin zorlaştırılmaması kolaylaştırılması gerektiğini ve sorunlarının daha etkin daha iş yapabilir şekilde yeni düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini kendilerine ileterek bu konularda citti ve kalıcı çözümler getirilmesini özellikle başta iktidar partisi milletvekillerinden istedik. Muhalefet milletvekillerindende bu konularda sürükleyici çalışmalar yapmalarını  talep ettik. 

Tarımın Gelişmesi İçin Çaba

Kendilerine de ayrıca, çiftçilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını ihtiva eden birer adette dosya taktim ettik. Bu çalışmalarımızın Gaye’si ve amacı çiftçimizin çalışmalarını kolaylaştırmak, onun önündeki engelleri kaldırmak, iş üretmesi ve Türk tarımını kalkındırmak için onlara yardımcı olmaktır. Böylece tarımı istenilen seviyeye çıkararak, çiftçimizin hem kendi kalkınmasını ve hemde Türk ekenomisine katkı sağlayıp tüm Trabzonda ve Tüm Türkiye’de tarımın gelişmesini sağlamaktır. Hem çitçimiz kazansın hemde Trabzon ile birlikte Türkiyemiz kazansın. İnşallah bu çalışmalarımız çok hayırlı ve iyi sonuçlar ortaya çıkaracaktır.’
 
Editör: TE Bilisim