Akçaabat’ta dikilen Aronya meyvesi fidanlarının ilk meyveleri toplandı. Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Ziraat Odası iş birliğinde yaklaşık iki yıl önce çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan aronya meyvesi fidanlarının hasadı yapıldı.

Akçaabat İlçesi Yenimahalle Lazlar mevkiinde bulunan bahçede yapılan hasat etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen Etkinlikte katılımcılar aronya bahçesinde meyve hasadı yaparken katılımcılara aronyalı dondurma, aronya reçeli ve aronyalı yaş pasta ikram edildi.

Programda yapmış olduğu konuşmada düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Buradan vatandaşlarıma ve şehrimize bir müjde daha vermek istiyorum. İlçemizdeki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçimize destek olmak amacı ile Yaylacık Mahallemizde, çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği ve satışının yapılacağı bir tesis kuruyoruz. Tesisimizin kurulumu için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) yapmış olduğumuz hibe başvurusu kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenecek olan projenin 1.800.000,00 TL’si tarafımıza bakanlık tarafından hibe edilecek, kalan 493.444,00 TL ise belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Tesissimiz Akçaabat’ımıza hayırlı olsun; emeği geçenlerden Allah Razı olsun.” dedi.
    
ÜRETİM YAYGINLAŞACAK

Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Akçaabat’ta başlatılan bu çalışmadan dolayı başta Akçaabat Ziraat Odası Başkanımız Mustafa Hikmet Eyüpoğlu olmak üzere Akçaabat Belediye Başkanlığımız Osman Nuri Ekim’e, Tarım İl Müdürlüğümüze ve halkımıza teşekkür ediyorum. Aronya her türlü ürünü ile başta ilaç ve gıda sanayi olmak üzere, kimya sanayi gibi çeşitli alanlarda halkımıza gelir getirecek alternatif bir ürün olacak ve kısa sürede Akçaabat’ta, Trabzon’da hatta Karadeniz Bölgesi’nde üretimi yaygınlaşacaktır” dedi.
 

Editör: TE Bilisim