Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Akçaabat ilçesi Sera Gölü tabiat alanındaki mevcut çocuk parkı iki kat büyütülerek doğa temalı oyun aletleri ile yenilendi.

 Yine Araklı ilçesi sahilinde yer alan çocuk parkında eskiyen oyun aletleri yenilenerek, gemi ve tren gibi oyun grupları ile tematik oyun parkı oluşturuldu. Ayrıca Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Gazipaşa Özel Eğitim ve Uygulama Okulu bahçesi zemini yenilenerek, özel gereksinimli çocuklara yönelik oyun grupları ile donatıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Geleceğin teminatı çocuklarımızın daha temiz ve güvenli ortamlarda oyun oynamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada çocuk parklarımızın alanlarını imkanlar ölçüsünde büyütmekle birlikte, oyun gruplarını da çeşitlendiriyoruz. Çocuklarımızın oynayabileceği ve rahat nefes alabileceği alanları maksimum seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca eksik olan mahallelerde yeni park alanları oluşturmak için de gerekli adımları atıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Editör: TE Bilisim