Rize’nin Engindere mahallesinde bulunan okullar bölgesinde yaya geçidi olmaması velileri tedirgin ediyor.  Merkeze bağlı Engindere mahallesinde hemen anayolun kenarında bulunan okullar bölgesi her gün yaklaşık 2 bin öğrenciyi ağırlıyor. Fatih Anadolu Lisesi ve Rize Anadolu Lisesi’nin etrafında gerekli güvenlik önlemleri alınarak öğrencilerin ve diğer yayaların güvenli bir şekilde gelip geçmesine ortam sağlandı. Fakat 680 lise öğrencisinin bulunduğu Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güzergâhında yaya geçidi olmaması öğrenci velilerini ve orada yaşayan halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de 15 Temmuz Gazisi Muhammet Uzun da burada kaza geçirerek hayatını kaybetti.

Okullar bölgesinde bir alt geçit bulunurken, su baskınları ve amacı dışında kullanımlardan dolayı yayalar için kullanılamıyor. Yetkili kişilerin her ne kadar alt geçidi tadilat edip ışıklandırdıkları öğrenilse de durumu çok geçmeden tekrar aynı olup kullanılamaz hale geliyor. 

Yapılan yol çalışmalarının ardından yolun daha iyi duruma gelmesiyle araçların bir hayli hızlı geçtiğinin ve insanların hayatının tehlikeye düştüğünün altını çizen mahalle sakinlerinden Erkan Yıldırım “Gördüğünüz üzere okula buradan giriş yapılıyor. Yol çalışması yapıldıktan sonra yol bir hayli genişledi ve araçlar çok hızlı gitmeye başladı. Haliyle çok tehlikeli bir yol oldu. Zaten 3 kişi ezildi bu yolda. Bir tanesi de Allah rahmet eylesin 15 Temmuz gazisiydi. Alt geçidimiz kullanılamaz halde. Muhtarımız çok uğraştı, belediyeden geldiler. Yaptılar, temizlediler, kamera dahi taktılar fakat kısa bir süre sonra alt geçit yine aynı berbat vaziyette. Atık bir yer oldu. Buraya devletimizin acil önlem alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim