Haberin başlığı abartılı gibi görünse de iddia sahiplerinin söylemleri bu yönde. Teyyaredüzü Mahallesi sakinleri Giresun Belediyesi ve AKSA yetkililerine seslenmeye devam ediyor.
 
 ‘Devam ediyor’ diyoruz, çünkü 6 elektrik direğinin yanmadığı mahallede altyapının da zayıf olmasıyla yolları yağışlı günlerde çamur deryası olan Alına Sokak sakinleri seslerini yeniden yükseltti. Sesini duyurmak için bu kez basın yolunu seçen mahalleli yanmayan lambalar ve alınmayan çöpler yüzünden çileden çıktı,  belediye ile AKSA’ya seslendi. Birkaç yıl önce elektrik direklerinde oluşan elektrik kaçağı yüzünden bir hayvan telef olduğu mahallede yaşayan vatandaşlardan Hasan Aydın:
 
“Elektrik Yok, Fındığı Karanlıkta Bekliyoruz
 
 “2 yıldır AKSA yetkililerine telefon ediyorum hiç dikkate almıyorlar.Telefonda neden gelmiyorsunuz diye soruyorum,bize oyalayıcı cevap veriyorlar.En son kızdım müdür beye mi çıkalım Vali’ye mi çıkalım dedim. 5 adet aydınlatma direklerimizde lambalarımız yanmıyor.Bundan iki gün önce gündüz saatlerinde lamba boşa yanıyor ama gece olunca lambalarımız açılmıyor.
 
Gece aydınlatma direklerindeki lambalar yanmayınca ben evimin dış cephesindeki lambamla idare ediyorum.21.yüzyılda mahallemizde elektrik yok, karanlıkta yaşıyoruz. Ben burada hırsızlık olaylarına karşı harmanımda fındık nöbeti tutuyorum,karanlıkta fındığım çalınsa AKSA zararımı karşılayacak mı?Sorunumuz sadece bununla da sınırlı değil.
 
Birde çöp sorunumuz var,çöplerimiz periyodik olarak takip edilip alınmıyor.Bu sorun senelerdir var,yeni bir durum değil!Yukarı mahalleden alıyorlar aşağı mahalleden almıyorlar.Yol sorunumuzda var.Otogarın oraya ulaşabilmek için Küçük Sanayi Bölgesini dolaşıyoruz.”diyerek isyan etti.
Sedat KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim