Atatürk'ün Trabzon'a Gelişinin 97.Yıldönümü nedeni ile dün Trabzon İl Gençlik Kolları tarafından Meydan Parkı Atatürk Alanında basın açıklaması düzenlendi.  CHP Trabzon İl Gençlik Kolu Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Gazi Paşa, 19 Mayıs’ta yakmış olduğu Kurtuluş meşalesini, 9 Eylül’de Yunan ordusunu kesin yenilgiye uğratarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun büyük önderi olan bir Kuvayı Milliye kahramanıdır. Kurtuluş mücadelesinin tüm sathına yayılarak güçlenmesi ve gelişmesi Kuvayı Milliye örgütlenmesiyle kuruluşta da kendini yenilemiş ve Atatürk’ün büyük hedefi gerçekleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra her gelen sağ iktidar kendi gerici ve faşist uygulamalarına zemin yaratmak için hem ülkemizi hem Trabzon’umuzu kurucu değerlerden, Cumhuriyetimizin faziletlerinden uzaklaştırmayı görev bilmiştir.” dedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Oğulcan Çavuşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Yönetenlerin politik tutarsızlıkları ile eşitlik ve adaletten yoksun tutumları hem ülkemizi hem Trabzon’umuzu tarihi gerçekliğinden ve cumhuriyete bağlılıktan koparmaya adeta and içmiş gibidirler. Sosyal adalet, eşit paylaşım ve emeği en yüce değer sayan genç cumhuriyetin anlayışından kopartılarak Meclisin sözüm ona fiili varlığı sürdürerek “Tek adam saray rejimiyle karşı karşıya kalındı. Ancak ne Samsun’da, Erzurum’da ne Sivas’ta Gaziantep’te Ne İzmir’de ne de Trabzonda Cumhuriyet kazanımlarını yok edemeyeceksiniz! Unutulmamalıdır ki, Anadolu topraklarının özündeki, kadın-erkek eşitliğinden tutunda, eşitlik ve özgürlüğün her alanındaki o asil ve devrimci damarın kendisi her zaman var olacaktır. Varlığımız ülkemizin ve dünyamızın her yerindeki sorunlarına karşı çözüm üreten ve uygulayan aydın gençler olarak mücadelemizi sürdürecek ve 15 Eylül günü ufukta görünen Hamidiye Vapurunu hatırlayarak ve hatırlatarak başka bir geleceğe yürümeye devam edecektir,  Cumhuriyet Gençleri… Tüm bu gerçekler ışığında bugün bizlere düşen görev, Kuvay-i Milliye damarını büyütmek, dikatay asla boyun eğmemek, Milli Mücadele ruhunun güncel kalmasını sağlamaktır. Cumhuriyet’in gençleri unutmamalıdır ki; “ Hattı müdafa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Ve çok uzak, çok uzaklardaki İstanbul Limanında, gecenin bu geç vakitlerinde, kaçak silah ve asker ceketi yükleyen laz takaları: hürriyet ve ümit su ve rüzgardılar.”

Editör: TE Bilisim