BİR AİLEDEN 3 KİŞİ

Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası sel ve heyelanlar yaşandı. Güneysu ilçesi Ballıdere köyü Onur mahallesinde yaşayan anne Aynur Karali (66) ile oğlu Mustafa Karali (35) ve engelli kızı Ayşe Karali'nin cansız bedenleri toprak altından çıkartıldı.

CESETLERİ ÇIKARILDI

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından Hacere Mert'in cesedi gece geç saatlerde çıkartıldı. Kayıp ihbarında bulunulan Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık'ın cesedi ise evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulundu.

SABAH BULUNDULAR

Hacere Mert'in eşi Nuri Cemal Mert ile yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan'ın cansız bedenine dün öğlen ulaşıldı. Böylelikle seldeki ölü sayısı 7'ye yükselirken Güneysu ilçesi Tepebaşı Köyünde Hasan Arıcı'yı arama çalışmaları arama çalışmaları sürüyor.

DEVLET YANINIZDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili son durum hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Rize Valisi Kemal Çeber'den telefonda bilgi aldı. Erdoğan, yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.

ÜRETİM DURDU

ÇAYKUR’un Rize merkeze bağlı Ambarlık Köyündeki ve Çayeli ilçesindeki Büyükköy Çay Fabrikaları sular altında kaldı. Balçık altında kalan iki fabrikada da üretim dururken ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ivedilikle fabrikaları yeniden üretime hazır hale getireceklerini kaydetti.

AFETZEDELERE KAPILARIMIZI AÇTIK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Rize'de şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, acılı yakınlarına de sabır diledi. Selçuk, “Afetten etkilenen yurttaşlarımıza okul pansiyonlarımızı ve öğretmenevlerimizin kapılarını açtık” dedi.

CHP VE MHP HEYET GÖNDERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla sel felaketinin yaşandığı Rize'ye incelemelerde bulunmak üzere CHP ve MHP heyet gönderecek.

Editör: TE Bilisim