Erasmus + programının tanınırlığını ve yapılan projelerin görünürlüğünü arttırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'dan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla her yıl Ekim ayında düzenlenen Erasmus günleri kapsamında Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu  çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Yapılan açıklama da şöyle denildi:

‘Şimdiye kadar Türkiye ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanmış projelerin yaygınlaştırılması amacıyla Erasmus günlerinde yerimizi aldık, projelerimizin görünürlüğünü artırmak amacıyla 3 etkinlik gerçekleştirdik. Daha önceki projelerimizde ulusötesi hareketliliklerde bulunmuş öğrencilerimize ulaşarak programın kendilerine kattıkları hakkında konuşmalar yapmalarını istedik ve bu konuşmaları derleyerek bir video oluşturduk ve paydaşlarımızla paylaştık. İkinci etkinliğimiz, halen devam etmekte olan çevre konulu projemiz kapsamında ortaklarımızdan Finlandiya'daki bir grup öğrenci ve öğretmen ile bizim okulumuzdaki öğrencilerimizin yaptıkları toplantıydı. Her iki okulun öğrencileri birbirleriyle ile ilgili merak ettikleri konularda karşılıklı  sorular sorarak bilgi alışverişinde bulundular.

3. Etkinlik olarak bulunduğumuz ilde çevre bilincini artırmak amaçlı çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik. Hazırladığımız dövizlerle konunun daha dikkat çekici hale gelmesini sağladık, öğrenci ve  öğretmenlerle birlikte eldivenlerimizi  taktık, çevredeki çöpleri  topladık.’

Editör: TE Bilisim