MÜSİAD tarafından organize edilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, MÜSİAD Gümüşhane Şubesi Başkanı Baki Kara ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. 


Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek törende yaptığı açıklamada, özellikle dikimin gerçekleştirildiği mevsime ve tercih edilen fidanlara vurgu yaptı. Rektörümüz konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizde hatıra fidan dikme ve hatıra ormanı oluşturma kültürünün yerleşmiş olması gelecek nesiller açısından oldukça sevindirici bir neticedir. Her ne kadar fidan dikimi konusunda yerleşmiş bir kültüre sahip olsak da uzun bir süre mevsim şartlarını ve yöresel şartları maalesef dikkate almadan fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu da diktiğimiz fidanlardaki başarımızı etkiledi. Nitekim, ilkbaharda dikilen fidanlar, ülkemizde yaz devresi hemen hemen tamamen kurak geçtiği için, büyük ölçüde kuruyordu. Sonbaharda dikim daha akılcıdır. 


Ayrıca yıllarca Türkiye’nin her tarafının iklim şartları aynıymış gibi, ülkemizin her tarafında ağaçlandırma faaliyetlerinde çam diktik, meşe diktik. Kırsal kesimde ciddi meyve açığı varken, meyve fidanı dikmeyi düşünemedik. Gümüşhane MÜSİAD Hatıra Ormanı kapsamında meyve fidanlarının da dikimde tercihinin çok doğru olduğunu beyan etmek isterim. Küresel iklim değişikliği, bizlere ağacın ormanın önemini tekrar hatırlatmış oldu. Bu nedenle de yapılan etkinliği çok anlamlı buluyorum.


Yine fidan dikimi yapılırken dikilecek fidanın coğrafi şartlarla olan uyumunun da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, etkinliği organize eden MÜSİAD Başkanı ve üyelerine hem böyle bir etkinliği düzenledikleri için hem de belirledikleri zaman ve dikilecek fidanların yöreyle olan uyumuna gösterdikleri özen için teşekkür ediyorum”.
 

Editör: TE Bilisim