Sarıalioğlu, “Yatırım yapacak herkesin mutlaka bir gayrimenkul danışmanına ihtiyacı var. Nasıl ki bir hastanın özel doktoru, şirket yada kişilerin özel avukatı olduğu gibi, yatırım yapacak güvenilir kurumsal birlikte çalışabilecek ekip arkadaşına ihtiyacı var. Aslında gayrimenkul uzmanı aileden biri haline geliyor zamanla. Çünkü ev alırken veya, ilk kiralamadan ya da yatırım yaparak satın almadan başlıyor. Yaşlılığında huzurlu bir ortam elde edene kadar yatırımcımızla birlikte hareket ediyoruz” dedi.

ALDATICI OLABİLİR

Sarıalioğlu, internetin aldatıcı olabileceğinin altını çizerek, “İnternette zaman kaybı olabilir, aldatıcı bilgiler olabiliyor. Günümüz teknolojisi yalan bilgiyi çok hızlı ve çok gerçekçi yayabiliyor. 24 yıllık gayrimenkul uzmanıyım. Birçok yatırımcıma ciddi kazançlar sağladım, kar kazandırdım. Biriktirdiğimiz küçük damla damla birikimlerimizi çok doğru bir şekilde yani bugün 100 bin liralık arsa da alıp ailenizin yeni doğan çocuklarına yatırım olarak bırakabileceğiniz hamleler var. Sadece doğru gayrimenkul uzmanıyla birlikte araştırmanız gerekiyor. Bugün sektöre girmiş olan ekip arkadaşlarımız bugüne anlayarak yapıyorlar. Ama biz 24 yıllık deneyimimizle ekonomik krizler geçirerek, nereler yapılandı buralarda imar planlamalarında hazırlanırken okul, hastane, kreş bunların hesaplamaları ve öngörüleri yapılarak bizlerle ve sektörde tecrübeli olan kişilerle yatırım yaptıkları sürece ister istemez keseleri dolacaktır” diye konuştu.

BİRLİKTE KARAR VERİYORUZ

Sarıalioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sizin ihtiyacınız çerçevesinde bize bütçenizi söylediğinizde sizin için geniş anlamda araştırma yapıyoruz. Belediye imar konularına bakıyoruz. Tapudaki ipotek, icra ve detaylandırarak önünüze tertemiz bir analiz koyuyoruz. Birlikte karar vererek burası 5yılda bu hale gelir 10 yılda bu hale gelir planlamasını yapıyoruz. Gelişmekte olan yerleri iyi takip edebilirsek, iyi gözlemci olabilirsek yolun planlamasının geçecek olduğu yeri de görürsünüz, gördüğünüz zaman da oraya doğru bir yatırım yapabilirsiniz.

24 YILLIK TECRÜBE

“Bizim 24 yıllık birikimde herkes satarken alan herkes alırken satan konulu sloganımız değil gayrimenkulün şifresi var. Planlamalarımızı aile bireylerimiz için yaptığımızda doğru zamanı bekleyerek doğru hamle yapmalıyız. Herkes gayrimenkul almaya hücum etmemeli sakin ilerlemeli ve gayrimenkul danışmanından fikir almalı. Öyle olduğu zaman fiyatlarda da fark yükseliyor piyasada da bilgi kirliliği oluyor. Bu yüzden doğru ve sakin hamle yapmalıyız, kendinize seçtiğiniz doğru insanla. Kurumsal şirketlerde de bunu yaşayabiliyoruz, bizim firmamızda da bu var. Devletin de desteği ile 6 ay birinin yanında staj görmesi gerekiyor ki sertifikasını alsın hizmet verir hale gelsin. Yurtdışında Avrupa’da Amerika’da bu iki yıl olması gerekiyor. Bizim şirketimizde de bu kuraldır. İki yıl kiralama bölümünde uzmanlaşacak daha sonrasında satış pazarlama olarak insanlara sunum ve yatırım danışmanı olarak devam edecek. Kimsenin onca yıllık birikimini çöpe atamayız. Enflasyon yüzde 71 doğal olarak demir, çimento, kum fiyatları arttı. Ucu durdurulamıyor. Hükümetin teşvik programları var. Faiz oranı 0.99 iki milyona kadar desteklenebiliyor. Bu yatırımcı için mükemmel bir fırsat çünkü şu anda sektörde diğer kurumlarda mesela 2.10 ciddi bir rakam arada fark var. O yüzden şu anda değerlendirmek isteyenler almalı. Her geçen gün pahalılaşıyor. Maalesef durulma yok.”

ARSAYA YATIRIM

“Şu an imkanı varsa arsaya girelim çünkü yarın birisi kapıyı çalacak kat karşılığı burayı alma ve yapmak isteyecek. Biz işimizi doğru yaparsak 6 ay sonra çok farklı çok karşı kazanç elde edebiliriz. Önemli olan doğru bir şekilde izlemek. Bodrum pazarında, Antalya pazarında, Trabzon pazarında acayip bir şekilde hareketlenme var. Neden? Çünkü yurtdışından gelen yatırımcılarımız var. Toprağımız çok kıymetli. Biraz daha Anadolu’ya yatırım yapabiliriz. Uzun vadede çok güzel gelirler getirebilir çünkü buradaki Pazar biraz da güçlü yatırımcının yapacağı hamlelerle devam edecek bir süreç. Diyebiliriz ki küçük yatırımcılarımız Anadolu taraflarına yatırım yaparlarsa hiç tahmin edemeyecekleri bir kazanç elde edebilirler. Dış yatırımcının gelmesi Türk’ü zorlamaya başladı. Bu anlamda biz yeni bölgeler araştırarak bakir kalmış doğal yerler bulup belediyeler ile istişare edip bir planlama yapıyoruz. Çünkü bizim asıl değerimiz Türk. Sanal gerçeklik ile zamanı değerli yatırımcılar için ilk kez biz kullanıyoruz. İcabında ofisinize gelerek yatırım yapacak olduğunuz alanı size ileteceğiz. Bir tek kokusunu veremeyiz.”

Bahattin BAŞTÜRK-Aybike EMRAL

Editör: TE Bilisim