Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı’nın gerçekleri çarpıtmak ve şahsını karalayabilmek için kampanya başlattığını kaydeden Bıyık, “Yomra’mızda işgal etmiş oldukları 46 dönümlük arazi Yomra Belediyesi ve Yomra halkınındır. Haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Aylardır Yalan Konuşuyorlar 

Üniversite yönetiminin kendi yayımladığı ilanda dahi Yomra Belediyesi ve Yomra halkının haklı olduğunu kabul ettiğini belirten Başkan Bıyık, “Bugün kendi yayımladıkları ilanda da ifade ettikleri üzere, o alanın ilçemizin Sancak Mahallesi’nde bulunan Avrasya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi binasının bulunduğu alan ile ilgisi yoktur. Bunu itiraf etmiş olmaları çok önemli bir gelişmedir. Çünkü Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, halkın arazisini halka açma çabalarımıza, aylardır ‘Yomra’dan üniversiteyi çıkarmak istiyorlar’ yalanı ile karşı propaganda yapmış ve yaptırmıştır” şeklinde konuştu. 

Mahkemeler Kesin Kararı Vermiştir

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, açıklamasında şunları kaydetti: “Üniversite binası ile hiçbir alakası olmamasına rağmen ‘eğitim’ amacıyla denilerek gasp edilen o arazi, Yomra halkınındır. Mahkemeler bu hususta kesin kararı vermiştir. Bu kararın değişmesi mümkün değildir! Bunun çok iyi bilinmesine rağmen karşı tarafın ‘mahkeme süreci devam ediyor’ şeklindeki ifadeleri, yayımladıkları ilandaki diğer ifadeler gibi gerçek dışıdır. 

Halka Hizmet Hakk’a İbadettir

46 dönümlük o arazide bulunan her şey, yasalara aykırı ve kaçak durumdadır. Yomra Belediye Başkanı olarak halkın arazisinin gasp edilmesine göz yummam mümkün değildir. Halkın olanı halka kazandırmak, Yomra halkının bana vermiş olduğu vazifedir. ‘Halka hizmet Hakk’a ibadettir’ anlayışı ile Yomra Belediye Başkanlığına talip olmuş ve halkın oyları ile göreve seçilmiş bir belediye başkanı olarak, mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizi ifade ediyorum. 

Çalışanları Bile Haklılığımızı Biliyor 

Karşımızdaki kurumun bazı üst düzey yöneticilerinin, çalışanlarının ve medya organlarında konu ile ilgili aleyhimde yazı yazan bazı gazetecilerin dahi şahsımı arayarak haklı olduğumuzu belirttiklerini bilmenizi isterim. Çok sayıdaki siyasetçi, bürokrat ve şehrimizin kanaat önderleri de aynı şekilde haklılığımızı teyit etmekte, bu işgali sonlandırmak ve alanı halka açmak için verdiğimiz mücadeleyi takdir ve tebrik etmektedir.

Yomra Halkı, En Büyük Güç Kaynağımdır

Her gün yüzlerce telefon ve mesaj ile bana ulaşan, sokakta boynuma sarılıp mücadelemizden ötürü beni kutlayan Yomra halkı, en büyük güç kaynağımdır. O alan Yomra halkınındır. Yomra’dan çalınan parkları, bahçeleri, piknik alanlarını o alanda halkımıza geri kazandıracağız. Ayrıca, Yomralı her bir şehidimiz için alana bir ağaç dikerek Yomralı Şehitler Ormanını orada kuracağız. 

O Araziyi Mutlaka Halka Açacağız 

Konu ile ilgili tüm gerçekleri, süreci, bilgi ve belgeleri, karşımızdaki cenahın yaptığı şekilde ilanlar yayımlamak suretiyle kamuoyuna arz edeceğiz. Karşımıza nasıl engeller çıkarsa çıksın, Yomra halkının hakkını savunmaktan, Yomra Belediyesine ait olan o araziyi halkın kullanımına açmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”
Editör: TE Bilisim