Giresun’da fabrika merkezinde gazetemiz Giresun temsilcisi Sedat Karakaya’nın sorularını yanıtlayan Alim bir cam fabrikasında başlayan çıraklık hayatının bugünlere kadar geldiğinden, başarılarla dolu yıllarından özet geçti. Sonrasında gündeme dönerek inşaat sektörüne yönelik hizmetinden bahseden İş İnsanı Bekir Alim bir çok önemli projelere imza atmak istediği halde bürokrasinin yanında olmadığını belirtti. Ülkeyi hala kasıp kavuran salgının ekonomik anlamda kendilerine ağır darbe vurduğuna işaret eden Alim:

PANDEMİDE İŞÇİ ÇIKARMADIK, AKSİNE İSTİHDAMI SAĞLADIK

 “İnşaat sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Bizim üretmiş olduğumuz ürünler, imalatlar yaşam alanlarında kullanılan enerji verimliliği ile alakalı bir de yalıtım özelliği olan malzemeler. Tabii son zamanlarda bu 3 yıl içerisindeki dövizdeki inişler çıkışlar, yine buna bağlı olarak ekonomideki inişler çıkışlar ve pandemideki zorluklar bizleri de yordu. Çok fazla ihracat yaptığımız, ithal ettiğimiz bazı hammaddelerde büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu da tamamen ister istemez üreticiye yansıyor, tüketiciye yansıyor hem de maliyetlere yansıyor.Ama şu ana kadar biz pandemi sürecinde Giresun'da ve Türkiye genelinde 180'e yakın firma kapılarını kapatırken biz işçi çıkarmadık. Aksine istihdam sağladık. Karadeniz Bölgesi'nde ise sistem belgesine sahip ve 5 grup çeşitliliği üretebilen tek fabrikayız. Bunun içinde Türkiye'nin devasa firmaları dediğimiz markaların da fason üretimini yapmaktayız. Fakat kaygılarımız da yok değil.

Az önce de dediğim gibi son 3 ayda dövizdeki değişimden kaynaklı hammadde temininde sorunlar yaşamaktayız. Çünkü bu bizim üretim noktasında ciddi şekilde duraksamamıza neden oluyor”diye konuştu.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim