Rize’de çalışmalara devam edilmekte olan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, özellikle Rize Mardin Sevgi Yolu Projesi ile Kalkandere mevkiindeki Rize Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaları yakinen takip ettiklerini ifade etti. 

Uzun uğraşlar ile başlatılan Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde tamamlanmak üzere olan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile fabrika inşaatlarının yapımına devam edilmesini bölge adına sevindirici olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, artık ilk etapta sona gelindiğini, ikinci etap projelerinin konuşulduğunu vurguladı. Rize Mardin Sevgi Yolu’ndaki Ovit Tüneli’nin yeni pazarlara ulaşmanın kapısı olduğunu ifade eden Başkan Karamehmetoğlu 2018 yılı sonunda proje ihalesi için verilen sürenin tamamlanacağı lojistik merkezin de yoluna girmesi ile Rize’de Sanayi alanında büyük bir atak yapılmış olacağını belirtti.
 
Rize’de Çay’dan sonra en büyük gelir kapısının turizm olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Karamehmetoğlu, sanayi alanında ne kadar sınırlı alanımız olsa da, turizm alanında Rize’nin tümünün potansiyel sahibi olduğunu unutmamak gerektiğini belirtti. 

Karamehmetoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada dikkat edilmesi gereken asıl konunun ise gerek sanayi gerek turizm sektörünü geliştirmeye yönelik adımlar atarken tabi güzelliklerimizi muhafaza edecek şekilde planlama yapılması konusudur. Aksi halde ne sanayi ile elde ettiğimiz kazancın bize faydası olur, ne de turizm alanında elde etiğimiz gelirin devamlılığı olur.”

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu ayrıca Doğu Karadeniz’de ulaşım yollarının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Samsun’a kadar gelen demiryolunun sahil yolu üzerinden Artvin Sarp’a kadar devam edecek şekilde planlamasının bölgenin kalınması açısından önemli olduğunu belirten Karamehmetoğlu, Havalimanı projesinin turizme katkılarının zamanla fark edileceğini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim