AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yayımladı. Toprakları vatan yapan etmenlerin başında şehitlik ve gazilik geldiğini söyleyen Selahaddin Çebi, “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Vatanını canından aziz bilen, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz” dedi.  Çebi, aziz milletimizin “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla nesiller boyunca nice destanlar yazdığına vurgu yaparak “Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Balkan Savaşı'ndan Çanakkale'ye, Mısır ve Suriye'den Galiçya'ya, Kafkas Cephesi'nden İstiklal Harbi'ne kadar coğrafyamızın dört bir köşesinde mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıraları zihnimize kazınmıştır. Ecdat dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da vatan için cephedeyken;  bugün onların torunları bizler 15 Temmuz’da, Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’ta, Mavi vatanda, istiklal ve istikbalimiz için kutlu mücadelemizi aynı heyecan ve amaçla sürdürüyoruz. Ecdadın mirasına sahip çıkmak, verdikleri kutsal mücadeleye layık olmak millet olarak hepimizin üzerine düşen en büyük vazifelerdendir.” ifadelerini kullandı.

BAYRAĞIMIZ GURURLA DALGALANIYOR

Çebi, 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışla bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır. Bu millet var oldukça kahramanlık destanları yazılmaya devam edecektir.

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Bizler, Vatan, bayrak, millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan, Şehitler ve Gazilerle dolu bir milletiz. Gazi bir milletin nesli olmaktan şeref duymaktayım. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, “Vatan uğruna canlarını hiçe sayan, kanlarıyla şanlı tarihimize altın harflerle kahramanlık destanları yazan şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim