Dağcılar, macera sporlarıyla uğraşanlar için de uğrak noktası haline gelen Araklı’da yazın nüfus 200.000’i bulabiliyor. 2017 yılında Trabzon Turizm Haftası etkinlikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve vatandaşların katılımıyla Pazarcık Turizm Merkezinde kutlanmıştı. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte yöresel yemekler, oyunlar ve sporlarla birlikte müthiş bir atmosfer oluşturulmuştu. Her sene yaz aylarında bu tür yoğunluk Araklı’nın doğayla iç içe alanlarında yaşanıyor. Özellikle Pazarcık’ta gençler için sportif ve kültürel etkinlikler burada gerçekleşiyor.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin girişimleri sonucunda Karadere Vadisinde bulunan şelale, tarihi köprü, han, cami, doğal alanlar Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü iş birliği ile restore edilerek yabancı turistler içinde yönlendirmeler ve çeşitli düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Araklı’da bulunan doğal güzellikleri her fırsatta değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Çebi, ilçenin iş insanlarının artık bu yönde yatırım yaptığını kaydederek özellikle bungalov, hobit ev tarzında girişimlerin arttığını söyledi. Bu yönde Araklı’nın Kaymaklı (Marzuba) mahallesinde Gafulluk Tatil Köyü bulunuyor. Yaz, kış hiç boş kalmayan bu tatil köyü her geçen gün kendini geliştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyor.

Doğanın içerisinde bulunan bungalov evler bu zamana kadar binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Yine Yiğitözü mahallesinde bir iş insanı tarafından milyonluk bir yatırım yapılıyor. Bu yatırım ile birlikte Araklı’da yeni bir keşfedilecek alan oluşturulmuş olacak.

Editör: TE Bilisim