Murat Zorluoğlu başkanımız zorlara talip. Başkanımıza ve ekibine dönüşüme verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz ekşi yemedik. Bu araçlar çalışmaya başlayacak. Esnafımız da güvence altında olacak. Şoför esnafının buradan zarar edeceğini bilsem bu işin altına asla imza atamazdım. ‘Bakalım görelim. İyi olursa geliriz’ diyenler var. Neyini göreceksin. Minibüs olarak çalışacağınıza dair bir karar yok. Bu zamana kadar bir sürü algı yapıldı” dedi.

İDDİALIYIM ZARAR ETMEYECEĞİZ

Durağımızda bir gün çalış bir gün yat sistemi var. 2006 yılından günümüze kadar bu sistem geldi. Minibüsçüyüz. Bu işi minibüsle dönüşmeye gitmeyi düşünmedik. 2006 yılında plakalarımızı birleştirdik. Şehir içi dönüşümünde 2 plaka birleşirken 1 plaka yandı. Biz o şekilde yapmadık. 1 plaka askıya alındı. Dönüşüm yapılan diğer illerde zarar eden iller de var. İddialı konuşuyorum. Biz zarar etmeyeceğiz. Siz minibüsten otobüse dönüşürseniz ve yolcu sayınız artmasa zarar edersiniz. Bizim yolcu sayımız sürekli artıyor. Ayrıca şoför, yakıt, sigorta, kasko gibi giderlerden de tasarruf yapacağız. Elektronik para toplanacağı için de parada kayıp kaçağın önüne geçeceğiz. Araçların bütün kontrolü bizde olacak.

BİZİMDE ÇİZGİMİZ PLAKA

Bazı arkadaşlarımız bizim kırmızı çizgimiz ‘M’ plakalarımız diyorlar. Bizim de kırmızı çizgimiz ‘M’ plakalarımız. Ama alınan kararlar gereği ‘M’ plaka kalamıyorlar. 2019 yılından itibaren ruhsatlara ikinci, üçüncü isimler yazılamıyor. Belediyemizle sürekli görüşme halindeyiz. Zor süreçten geçtik. Sistemde günde kaç yolcu taşıdığın belli. Belediyemiz aylık bin 500 TL, Aile ve Çalışma Bakanlığı da aylık bin TL destek verecek. Toplamda araç başı aylık 2 bin 500 TL devlet desteği alacağız.

BELEDİYEDEN İSTEDİĞİMİZİ ALDIK

Plakasını rehininden dolayı satamayacak olana bile belediyemiz kolaylık sağlıyor. Bugüne kadar belediyemizden ne istemişsek aldık. Diğer illerde dönüşüm kapsamında neler olduğunu biliyorum. Burada bir marka dayatması da yok. Esnafımız hangi markayı isterse o markayı alacak. 

DERSİMİZE ÇALIŞTIK

Şoför esnafı arkadaşlarımız biraz daha araştırıcı olsun. Trabzon’la ilgisi alakası olmayan birileri pompalama yapıyor. Biz dersimize çalıştık, işimizi yapıyoruz. Süreç içerisinde ne demişsek de ol oldu. Şoför esnafımızın aleyhine değil, lehinedir. Trabzon Şoförler Odamız işin yanında, Akçaabat Şoförler Odası karşısında. Akçaabat Oda Başkanı, kooperatifimizin bir üyesidir. Görüşlerini de genel kurulda ifade etti. Süreci mahkemeye taşıdı. Mahkeme de bizim de lehimize karar verdi. Devlete karşı direnme olmaz. Direnecek olanlara da devletimiz gereğini yapacaktır. Otobüslerimizin kısa zaman içinde plakası takılacak. Araçlarımızın firmanın önünde. Elektronik ücret sistemleri takılıyor.
BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim