Program dahilinde ilçenin dört bir tarafında eş zamanlı olarak çalışmalar ilerliyor. Doğalgaz altyapı çalışmaları dolayısıyla bozulan yollar onarılıyor. Vatandaşların ve ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için Akçaabat Belediyesi ekipleri, ilçe merkezindeki mahallelerde parke, kaldırım genişleme, yüzey suyu hattı döşemesi ve doğalgaz çalışmaları sonrası bozulan yolların asfaltlanmadı gibi yapım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Helim Topal Sokak tretuvar ve parke çalışması, İnönü Caddesi yenileme çalışması, Yaylacık Mahallesi doğalgaz sonrası asfalt çalışmaları yapılıyor.

EKİPLERİMİZ ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR

Akçaabat’ın her mahallesinde gerekli incelemeler yapılarak ihtiyaçlar doğrultusunda çalışma planı oluşturulduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, alt ve üst yapı alanındaki çalışmalarına büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bilindiği üzere Akçaabat çarşı bölgesinde cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Caddesinin Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayarak Ak Cami önü oradan İstiklal Caddesi ve Mezarlık Camisine kadar olan kısımda aydınlatma, parke yenileme ve kaldırım genişleme çalışmalarını içeren ihaleyi yaptık ve bu yöndeki yapım çalışmalarına yüklenici firma başladı.Bu alanlardaki çalışmalarımızı planlı bir şekilde tamamladıktan sonra ve Helim Topal Sokak’taki çalışmaları bitirdikten sonra şehir içi trafik düzenleme çalışmalarımızı da yapmış olacağız. Akçaabat’ımızdaki Cadde ve sokakları genişletip ve trafik düzenleme çalışmalarını yaptıktan sonra hem yayaların hem de araçların rahat bir şekilde hareket etmelerini sağlamış olacağız.” Dedi.

DAHA YAŞANILABİLRİ BİR AKÇAABAT İÇİN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta bütün ihtiyaçları analiz ettiklerini ve problemlerden haberdar olduklarını vurgulayarak “Akçaabat da Akçaabat halkı da hizmetin en güzeline layıktır. Göreve geldiğimden beri bu bilinçle ve var gücümle ekibimle birlikte çalışıyorum. Şehrimizin ihtiyaç ve problemlerini yapılması gerekenleri iyi biliyorum. Ama hepsi için biraz zaman ve biraz sabır gerekiyor. Plan ve imkân dahilinde bütün çalışmalarımız hayta geçireceğiz. Söz verdiğimiz gibi ulaşmadık mahalle dokunmadık insan bırakmayacağız. Bizler, sizlere daha refah ve yaşanabilir bir Akçaabat inşaa etmek için görevimizin başındayız. Akçaabat’la ilgili büyük küçük tüm projeleri en yakından takip ediyorum. Sizden ricam, biraz sabırlı olun. Ben de sizin Bir evladınız, kardeşinizim. Sizin derdiniz, sıkıntınız; benim derdimdir.” Dedi.

Nezihat ÇAKIROĞLU

Editör: TE Bilisim