Trabzon-Giresun Sahil Yolu üzerinde Beşikdüzü ilçesi Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan tır parkı içerisinde, 12 Eylül 2020 günü düğünden dönen bir otomobilin drift yaparak Trafik Güvenliğini tehlikeye soktuğu ve silahla havaya ateş edildiği ile ilgili sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın paylaşımı yapıldığının 15 Eylül 2020 günü belirlenmesi üzerine, bahse konu otomobil ve sürücüsü ile havaya ateş eden şahıs silahı ile birlikte Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanmıştır.

Trafik Güvenliğini tehlikeye sokan sürücü hakkında Jandarma Trafik Timi tarafından, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince (8.294) TL. tutarında Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek araç (60) gün süre ile trafikten men edilmiş, araç sürücüsünün belgesi ise (60) gün süre ile geçici olarak geri alınmıştır. Ayrıca sürücü hakkında 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince “Maske Takmamak” nedeniyle (900) TL. tutarında İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Havaya ateş eden ve silahı ile birlikte yakalanan şüpheli şahıs hakkında, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda gerekli işlemlere başlanılmıştır.
 
Editör: TE Bilisim