Giresun’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine de katkı sunuyor. 

Giresun’da 8 Baraj Ve 2 Gölet Tamamlandı


2003 yılından bugüne kadar 8 baraj ve 2 gölet tamamlanmış olup, toplamda 9,82 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşılmıştır. Şuanda işletme safhasında 8 adet barajın bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Bu barajlar arasında bulunan Çamoluk Akyapı Barajının temelden yüksekliği 46 metredir.  Baraj, 240 bin m³ su biriktirme hacmine sahiptir. 2018 yılında hizmete alındı.

 Kentteki en önemli barajlarımızdan bir diğeri ise Şebinkarahisar Dönençay Barajıdır. Barajın temelden yüksekliği 51 metredir.  Baraj, 1,82 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir. 2017 yılında hizmete alınmıştır” dedi. İnşaat safhasındaki barajlara da değinen Aydın, “İnşaat aşamasında 9 barajımız bulunmaktadır. Bunlardan biri Çamoluk Gücer Barajıdır. Barajın temelden yüksekliği 52 metredir. 650 bin m³  su biriktirme hacmine sahip baraj, 1.930 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir.  

Yüzde 34 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bir diğer barajımız ise Şebinkarahisar Ovacık Barajıdır. Barajın temelden yüksekliği 44 metredir. 1,19 milyon m³  su biriktirme hacmine sahip baraj, 6 bin 260 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir.  Yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bununla birlikte su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Giresun ilimizde kalkınmayı hızlandıracak, İl’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek baraj inşaatlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim