DSİ yatırımları; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. DSİ tarafından hayata geçirilen yatırımlar yeni iş sahaları ve gelir getirici faaliyetlere zemin hazırlayarak ekonomik ve sosyal yaşama doğrudan ya da dolaylı olarak etki etmektedir. 

Giresun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki taşkın risklerini ciddi anlamda azaltmakta birlikte, vatandaşlarımız can ve mal kayıplarının da önüne geçmektedir. 

Bu kapsamda, “Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları” işinin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Doğu Karadeniz ülkemizin en çok yağış alan bölgesi. Bu bölgede inşa ettiğimiz taşkın kontrol tesislerimiz son derece büyük önem arz etmektedir. Giresun ilimizde geçtiğimiz Ağustos ayında yaşadığımız taşkın afeti sonrasında, bu ilimizdeki yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. 29.01.2021 tarihinde imzaladığımız Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları işiyle birlikte, taşkın kontrol tesisi bulunmayan derelerimize bu tesislerimizi kazandırarak, Giresun genelinde taşkın risklerini azaltmış olacağız. Projenin Giresun ilimize hayırlı olmasını diliyorum. ’dedi.
 

Editör: TE Bilisim