Başkan Genç, mesajında kadına yönelik şiddetin dünyanın ortak sorunu olduğunu ve bununla mücadelenin bütün insanlığın görevi olduğuna dikkat çekti.  Genç, şu ifadelere yer verdi: “Üzülerek ifade etmeyelim ki, insan hak ve hürriyetlerinde yaşanan olumlu gelişmeler, maalesef kadın hakları söz konusu olduğunda istenilen seviyede olmamaktadır. Medeniyetimiz her alanda hızlı bir şekilde gelişip ilerlerken hâlâ daha bütün dünyada kadınlara yönelik, ucu ölüme, sakatlanmaya ve telafisi mümkün olmayan büyük travmalara neden olan kadına yönelik şiddet olayları yaşanmakta, kadınlar cinsiyetçi davranışlara ve mobinge maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddeti önleyici hukuksal mevzuatlara her yıl yenileri eklenmesine rağmen hem ülkemizde hem de bütün dünyada kadına yönelik şiddet olayları yüreğimizi dağlamaktadır.
 
Halbuki, erkek ya da kadın bütün insanları nihayetinde bir kadın olan anneler doğurmaktadır. Bütün insanlar kadınlara yönelik davranışlarında kendilerini doğuran, büyüten, yetiştiren sevgi ve şefkat gösteren annelerinin de bir kadın olduğunu hiçbir zaman bilinçlerinden çıkarmamalıdırlar. Bu farkındalıkla hareket ederek kadınlara karşı olan hâl ve davranışlarını karşılıklı saygı ve sevgi temeline oturtmalıdırlar. Kadınlar yaratılış özelliği olarak sadece cinsiyet yönüyle erkeklerden farklıdır. Bu cinsiyet farkı temel insan hak ve özgürlükleri söz konusu olduğunda asla kadınlar için bir dezavantaj olarak algılanmamalı. Cinsiyet farkından dolayı kadınlarımıza asla sözlü ya da fiziksel şiddet uygulamamalıyız, ötekileştirmemeliyiz ya da onları hakir görücü, değersizleştirici, önemsizleştirici davranışlara tevessül etmemeliyiz.
 
İnancımız ve ait olduğumuz medeniyet dünyası her zaman kadınlarımızı yüceltici, onların hak ve hürriyetlerini güvence altına alan değerleri bünyesinde barındırmıştır. Bu kadim değerler hayatımız boyunca kadınlara yönelik davranışlarımızda bizlere rehberlik ediyor. İnsanlığın her alanda yakaladığı gelişme seviyesine uygun olarak umudumuz, bütün dünyada kadınlara yönelik sözlü ve fiziksel her türlü şiddetin son bulmasıdır. Nasıl ki, kadınlardan kendimize iyi ve güzel davranmasını istiyorsak, biz de kadınlardan hak ettikleri edepli, adaplı, şerefli, haysiyetli ve namuslu davranışları esirgememeliyiz. Bu vesilelerle kadınlara yönelik her türlü fiziksel ve sözlü şiddet eylemlerini lanetliyorum ve bütün insanlığın bu ilkel ve vahşi davranışları bir an önce terk etmesini diliyorum.”
 

Editör: TE Bilisim