Bu tedaviyi ise yıllardır balmumu ile yapması bir yana hiç bir eğitimini almadan başarıyla yapıyor. Malzeme olarak sadece balmumu ve bez kullanan Özyılmaz yaptığı bu çalışmayı sadece ailesine uyguluyor. Tavada balmumunu bir süre ezdikten sonra bezden rulo yapan kadın bu çalışmayı nasıl yaptığını gazetemize anlattı. Fatma Özyılmaz, tıp dünyasını bile şaşırtacak ve yıllardır yaptığı çalışmasını şöyle özetledi:   

"Ben bu çalışmayı yıllardır yapıyorum. Balmumunu küçücük bir tavada bez ile ezerek belirli bir kıvama getiriyorum. İyice ezilen balmumunu bezle işlendikten sonra bezi rulo yaparak tedavi etmek istediğim çocuğumun veya eşimin kulağının girişine sokuyorum. Rulo yaptığım bezi ateşle tutuşturduktan sonra, bezi yavaşça yakarak yanmasını sağlıyorum. Yanan beyaz beyaz bez aynı zamanda kulaktaki pisliği de almış oluyor. Neticede tarihi bir pislik ortaya çıkıyor" dedi.

EŞi VE ÇOCUKLARI BU TEDAVİDEN MEMNUN

Atadan kalma bilgi ile hareket eden ve sağlık tedavisi yapan Fatma teyzeye eşi ve çocukların da destek geldi. Fatma Özyılmaz'ın eşi kibar Özyılmaz (76), Lapa Köyü, Deregözü Mahallesi'nde bu çalışmayı kimsenin bilmediğini söyledi. Yapılan işlemden memnun olduklarını söyleyen Fatma Özyılmaz'ın oğlu Emrah Özyılmaz, "Annem bunu bize çocukluğumuzdan beri uyguluyor. Zararını görmedik, aksine karını gördük. Annemin kulağımıza uyguladığı bu tedavi yöntemi ile kulağımızda oluşan birikinti kirler ortaya çıkıyor. Sonuç itibariyle sizin de gördüğünüz gibi bez üzerinde kulak kiri oldukça yoğun. Hatta o kadar ki kulak temizlenince insan daha rahat uyuyor. Zaten kulağın içerisine çok bir şey sokmuyor. Kulak deliğinden bir santimden fazla girmeyen bu rulo ile kulaktaki tüm kirler ortaya çıkıyor, çok rahatlıyoruz." diye konuştu.

SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim