Boztepe Mahallesi Muhtarı Yücel Kaplan, mahalle esnafı Ersan Yılmaz ve mahalle sakinlerinden Ömer Şenses Sayın Çubukçu’yu arayarak bu durumu ilettiler. Bu duruma kayıtsız kalmayan Asbaşkan Çubukçu hemen talimat vererek daha sağlam bir bayrağı Boztepe’de dalgalandırmaya başladı. Bu hassasiyetinden dolayı Asbaşkan Çubukçu’ya Boztepe sakinleri teşekkür etti. 

Cenaze Evinde Düğün Olmaz!

MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Murat Tayar, yapılması planlanan yayla şenlikleri ve festivallere tepki gösterdi. Parti olarak hiçbir şenlikte yer almayacaklarının da altını çizen Tayar “Her gün birçok şehidin verildiği ve tarifsiz acıların yaşadığı ülkemizde bir taraftan şenliklerin düzenlenecek olması şaşkınlığa neden olmaktadır” dedi. Ramazan ayının sona ermesiyle bölgemizde bir bir yayla şenliklerinin yapılacağı duyurularını gözlemlediklerini kaydeden Tayar “Ülkemizin büyük acılar içinde terör belâsına karşılık verdiği ağır kayıplar ve sürdürdüğü kahraman mücadele karşısında milletimizin bu acı ve mücadeleye karşı saygı duymasını beklerken böyle bir tablo ile karşılaşmak bizi haylice üzmektedir.” diye konuştu. 

Tayar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kimse acının üzerine mutluluk kuramaz. Cenaze evinde düğün olmaz. İnsanlar şapkasını önüne alarak düşünsün.” Hiçbir yöneticinin insanları uyarmadığını da sözlerine ekleyen Tayar “Giden valimiz anlaşılan o ki bu konuda bir çalışma yapmadı. Yeni valimize de görevinde başarılar dileyerek kendisinin bu konuda daha duyarlı bir şekilde yaklaşacağına inanıyorum” dedi.

Birlik Ve Beraberliğimiz Daha Da Güçlenecektir

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Olgun, bir mesaj yayınlayarak Ramazan Bayramını kutladı. Mesajında, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek, bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade eden Olgun, “Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın birlikte yaşandığı, küskünlüklerin giderildiği günlerdir. 

Bayramlar, kardeşlik duygularının, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazelemedir. İnanıyorum ki, bu birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenerek gelecek nesillere taşınacak ve daha güzel ve aydınlık yarınlara kavuşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam Aleminin ve Trabzonluların Ramazan Bayramını kutlarım” dedi.

Sivas’a Şalpazarılı Savcı

Trabzon Şalpazarı İlçesi Kuzuluk Mahallesi İzzet Küçük’ün oğlu Osman Küçük Sivas’a Savcı Olarak Atandı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Osman Küçük Trabzon Adliyesinde Stajını tamamladı. Osman Küçük Trabzon Yomra Adliyesinde Stajını Tamamladıktan Tonra Yapılan Kura Neticesinde Sivas Koyunhisar İlçe Cumhuriyet Savcılığına Atandı. Şalpazarı’lı hemşerimiz Osman Küçük’ü görev yerinde başarılar dileriz.

MHP’de 10 Temmuz Ne Olacak?

MHP’li muhaliflerin 19 Haziran’da, Yargıtay kararıyla topladıkları kongrenin sonuçları hakkında “yürütmeyi durdurma” kararı veren mahkeme, böylece muhalif kesimin başlattığı “seçimli kongre” sürecini dondurmuş oldu. Ancak MHP’de, muhaliflerinkinin dışında, bir başka kongre süreci daha işliyor; MHP Genel Merkezi de, Yargıtay’ın muhalifleri haklı çıkaran kararının ardından, 10 Temmuz için “seçimli kongre” çağrısı yapmıştı. 

Muhaliflerin seçimli kongre süreci son mahkeme kararıyla “dondurulmuş” durumdayken, Genel Merkez’in kongre süreci halen işliyor. Şimdi gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye çevrilmiş durumda; Bahçeli 10 Temmuz kongresi için süreci sürdürür mü, yoksa o da “başka bahara” mı ertelemeyi tercih eder? MHP’de gelinen son noktada bir başka soru işareti ise, MHP Genel Merkezi’nin “isyancılara” karşı tutumunun ne olacağı konusunda. MHP Genel Merkezi, bazı muhalif isimler hakkında partiden ihraç sürecini başlatmıştı. Muhaliflerin 19 Haziran’da yaptıkları kongrede ise, tüzük değişikliği ile bu ihraç süreci dondurulmuştu. Şimdi Mahkemenin aldığı son “kongre kararlarına yürütmenin durdurulması” hükmüyle, ihraç sürecinin de önü açılmış oldu. 

İşsizlik Maaşı Artıyor

Hükümet, işsizlik maaşıyla ilgili 6 önemli adım daha atacak, çıtayı yükseltecek. Halen bin 317 lira olan en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin lirayı geçecek. İşsizlik maaşı ile ilgili 6 önemli adım atacak olan hükümet, hem işsizlik maaşından yararlanma koşullarını esnetecek, hem işsizlik maaşı süresini uzatacak, hem de işsizlik maaşına kademeli artış getirecek. Yapılacak düzenleme ile, primi yüksek yatanlar işsiz kaldığında daha fazla para alacak. Edinilen bilgiye göre, işsizlik maaşında tavanın 2 bin liraya çıkması bekleniyor. Takvim'in haberine göre, son 3 yılda 600 gün sigortalılık şartının 100 güne, son 4 aydaki sigortalılık şartının ise bir aya indirilmesi de planlanıyor. İşsizlik maaşı süresi de 10 aydan 16 aya çıkacak. Şu anda en fazla 10 ay maaş alınabiliyor.

Hacısalihoğlu Kutladı

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ramazan bayramı mesajında insanların bir arada barış, huzur ve hoşgörü içerisinde yaşamaya daha fazla ihtiyaç olduğu bir dönemden geçildiğini ifade etti. Dini bayramların toplumlarda, ailede ve bireylerde sevinç ve heyecan duygusunu artırdığını kaydeden Hacısalihoğlu bu duygunun birbirimize kardeşçe sarılmamıza, küskünlerin barışmasına, dostlukların pekişmesine ve dayanışmanın da yükselmesini sağladığını vurguladı. 

Hacısalihoğlu, “Dini bayramları dolu dolu yaşayan bireyler daha fazla iç huzura erişir. Geleceğe daha güvenle bakar. Bireyleri huzurlu ve güvenli olan toplumlarda barış ve hoşgörü yeşerir. Bu duygularla milletimizin ramazan bayramını Trabzon iş dünyası adına kutluyor, bayram sevincimizin barış, huzur ve hoşgörü içerisinde geçmesini diliyorum.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim