TÜBİTAK 1001, COVID-19 özel çağrısı kapsamında desteklenen ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Tatlı'nın yürütücülüğünde tamamlanan Etkileşimli Değerlendirme Alanı(EDA) Projesi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğüne tanıtıldı.

Çevrim içi olarak düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı M. Hakan Bücük ile beraberindeki heyet katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, proje ekibi tarafından tanıtılan EDA'nın çevrim içi eğitim sürecinde kullanılması ve kapsamının geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim teknolojilerine yönelik geliştirilen bu türden projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek Trabzon Üniversitesi’nin deneyimli kadrosuyla benzeri ortak projelerin geliştirilmesi yönündeki potansiyelini vurguladı. Konuşmasının devamında Yılmaz, EDA’dan ve Trabzon Üniversitesi’nin bu alandaki bilgi ve tecrübesinden Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) geliştirilmesinde de yararlanabileceklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise özverili çalışmalarından dolayı proje ekibine, sürece sunduğu destek ve önemli katkılardan dolayı Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na, YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz’a ve ayrıca projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek MEB ile gerçekleştirilecek ortak çalışmaların artması temennisinde bulundu.

Birol SANCAK

Editör: TE Bilisim