Günebakış Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla SMA TİP 1 hastası Egemen bebek için ikinci kez bağış gecesi düzenlendi. 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bağış gecesinde Egemen bebeğin tedavisi için ihtiyaç duyulan paranın önemli bir kısmı toplandı. Bağış gecesine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, Özgüneş şirketinin kurucusu işadamı Halis Özgüneş ile çok sayıda hayırsever katıldı. Çok sayıda hayırseverin televizyondan canlı olarak düzenlenen bağış gecesine katılarak destek olduğu kampanyada Egemen Bebek için 3 milyon TL para toplandı. Egemen Bebeğin tedavisinin yapılması için 8 milyon TL’ye daha ihtiyaç var. 

“TEDAVİ İÇİN SÜRE DARALIYOR” Şu anda 19 aylık olan Egemen bebek için 2022 yılının Ocak ayından itibaren Trabzon Valiliği’nin izniyle bağış kampanyası düzenleniyor. Trabzon’un Maçka ilçesinde ikamet eden Şaziye ve Şafak Öztürk çiftinin minik evladı Egemen Öztürk hayata tutunmak için hayırseverlerin yardımını bekliyor. Ölümcül genetik kas hastalığı olan SMA TİP 1 ile olan savaşında minik Egemen bebeğin çok vakti kalmadı. Egemen bebeğin tedavisi yurt dışında zolgensma isimli ilaç uygulanarak yürütülecek. Egemen Öztürk bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için gerekli kilo kriterine sahip ve her geçen gün de kilo alıyor. Egemen Bebeğe söz konusu tedavinin uygulanabilmesi için iki yaşını doldurmamış olması gerekiyor. İki yaşından büyük bebeklere tedavide kullanılan zolgensma adlı ilaç verilemiyor. O nedenle Egemen Bebeğin tedavisi için zaman her geçen gün daralıyor. 

“GENETİK BİR HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR” 

Egemen bebeğin tedavisi için ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla ihtiyaç duyulan paranın büyük bir kısmının toplandığını ifade eden Başkan Genç, “Maçkalı minik Egemen bebeğimizi hayata bağlamak bizim görevimiz. Bizim, hepimizin yakınlarının başına gelebilecek genetik bir hastalıkla mücadele ediyor minik yavrumuz. Egemen bebeğimizin tedavisine destek olmak hepimizin insanlık görevi. Aynı zamanda vicdani bir görev… 

SMA TİP 1 hastalığının tedavisi çok pahalı ve ancak yurt dışında yapılabiliyor. O nedenle hayırseverlerin yardımına ve desteğine ihtiyaç duyuluyor. Şu ana kadar neredeyse ihtiyaç duyulan paranın büyük bir kısmı toplandı. Sağ olsun bu gecemizde hayırseverlerimizin destekleriyle 3 milyon TL para toplandı.  8 milyon TL’ye daha ihtiyacımız var. Bu paranın toplanması için de bütün hayırseverlerimizin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Bunun içinde şehrimizin önemli işadamlarıyla görüşmelerimiz sürecek. İnşallah hep birlikte el ele verip Egemen’i sağlığına kavuşturacağız. Duyarlılık gösterip bağış gecemize katılan bütün hayırseverlerimize bir kez daha en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Yüce Allah destek olan herkesten razı olsun. ” diye konuştu. Başkan Genç, kampanyaya desteklerinden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO, ilçe belediye başkanlarına ve vatandaşlara teşekkür etti. 

TEDAVİSİ DUBAİ’DE YAPILACAK 

Egemen bebeğin tedavisi için 1. 750.000 Euro’ya ihtiyaç duyuluyor. Tedavinin yürütülebilmesi için 8 milyon TL’ye daha ihtiyaç var. İhtiyaç duyulan para toplandıktan sonra Egemen bebeğin tedavisi Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de yürütülecek.

Editör: TE Bilisim