Gümüşhane'de yolcu otobüsüne çarpıp kaçarken kendisini durduran polis memurunu, "engelliyim" diyerek araçtan aldığı koltuk değneğiyle başından yaralayan alkollü sürücü tutuklandı Alınan bilgiye göre, dün gece, A.Y. (24) idaresindeki 29 DB 769 plakalı otomobilin, Trabzon-Gümüşhane karayolunda bir yolcu otobüsüne arkadan çarpıp kaçtığı ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 

Ekipler, yaklaşık 10 dakikalık kovalamacanın ardından aracı kent merkezindeki Sebahattin Aytaç Caddesi'nde durdurdu.  

Araç sürücüsü A.Y'nin ehliyetinin bulunmadığı ve alkollü olduğunu tespit eden ekipler, şahıs hakkında işlem yapmak istedi.  

Bu sırada engelli olduğunu ve koltuk değneklerini arka koltuktan almak istediğini söyleyen A.Y, kendisini durduran polis memuru Ş.Y'nin kafasına koltuk değneğiyle vurdu.

 Polis memuru Ş.Y, olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başına 3 dikiş atılan polis memurunun 5 gün rapor aldığı öğrenildi.

 Gözaltına alınan zanlının, yapılan sağlık kontrollerinde 212 promil alkollü olduğu tespit edildi. 

A.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu belirlenen A.Y'nin, bir süre önce karıştığı silahlı kavga sırasında ayağından yaralandığı ve bu nedenle koltuk değneği kullandığı, bu kavgadan ötürü çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
Editör: TE Bilisim