Toplantıda güvenlik güçlerin, kamu kurum ve kuruluşların ve belediyelerin görevleri kararlaştırıldı. Toplantıda koronavirüse karşı sosyal izolasyona dikkat çekilerek mesafeli oturma düzeni ile yapıldığı kameralara yansıdı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu toplantıda alınan tedbirleri anlatırken memurlarla ilgili sert tedbirlerin alındığını ifade etti. Ustaoğlu kararları şöyle açıkladı; 

“İdari izinli sayılan memurun dışarı çıkması yasaktır. Dışarı çıkan memur idari görev cezası, adli işlem dahil yapacağız. Biz adama izin veriyoruz evde kalacak, bakıyoruz dışarıda dolanıyor. Sabah 8 akşam 5 dışarı çıkamaz öyle bir şey yok. Evde kalmak zorundadır “  Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu var.  Ticari taksiler ve dolmuşlar da dahil maske takma kurulunu ilave olarak ekliyoruz.  60 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı ile alakalı ulusal düzeyde karar alınırsa uygulanması gerektiğini düşünüyorum.  Ana caddeleri yaya trafiğine kapatma noktasında kısmen uygulama yaptık. Akçaabat’ta uyguladık, Uzun Sokak’ta uyguladık. Trabzon’da ana caddelerde denetimlerimiz devam ediyor. Kunduracılar Caddesi’ni de kapattık.  Köy ve yayları takip etmeye çalışıyoruz. Kolluk gücü açısından kontrol etmekte zorlanıyoruz ama muhtarlarımızla görevlilerimizle iletişimimiz devam ediyor. Buralarda toplu yerleşim yerleri olmadığı için avantaj. Yayla yollarını açtırmıyorum, kendiliğinden açılırsa açılır.  Kargo firmaları dahil, evlere yemek götürenlerin maske takması kararını alıyoruz. 

Trabzon Valiliği Ek Kararları Açıkladı

 İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan, koronavirüs salgınıyla mücadeleye yönelik genelgedeki şartlara ek olarak, Trabzon Valiliğince bazı kararlar alındı.

Şehire giriş çıkışlarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bedelli askerlik görevinin ifası dolayısıyla bulundukları ilden, terhis işleminin ardından ayrılmak durumunda olanlara,

Toplu ulaşım seferleri iptal edildiğinden terhis olan askerlimizi bulundukları ilden özel araçları ile alacak olanlara ( en kısa sürede geldikleri ile dönmeleri kaydıyla)

Koronavirüs dışında vefat edenlerin cenazelerini , cenaze aracı veya ambulans ile memleketlerine götüreceklere ( en fazla 4 kişi)

Söz konusu illerimize, ticari sözleşme imzalamak gibi ticari faaliyetin devamı niteliğindeki giriş çıkışlara izin verilecektir.
 
Editör: TE Bilisim