TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un da iştirak ettiği programda konuşan Başkan Zorluoğlu, “3 yıllık görev süremiz içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığımızla çok güzel işlere imza attık” dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut,  Trabzon’a gelerek Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi’nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm şantiyesinde incelemelerde bulundu. Ardından düzenlenen iftar programına katılan Başkan Bulut’a Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, ilçe belediye başkanları, işçiler ve çok sayıda davetli eşlik etti.

BULUT: ÇÖMLEKÇİ 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI 

İftar programında konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Trabzon’a büyük yatırımlar yapıldı. Akçaabat’tan Yomra’ya, Şalpazarı’ndan Hayrat’a, Çaykara’dan Vakfıkebir’e kadar 18 ilçeye hizmetler götürüldü. Bundan sonra da bu yatırımlar hızla devam edecektir. Trabzon’da birçok kentsel dönüşüm projesi yapılıyor ve yapıldı. Çömlekçi’yi onlardan ayıran bir özelliği var. Burası gerçekten Trabzon’un kalbi diyebileceğimiz bir yer. Çömlekçi ilk fethedilen bir mahalle olarak kabul ediliyor. Trabzon’un tarihindeki önemi büyük. Burası tarih boyunca birçok kişinin yetiştiği bir yer. Çömlekçi’yi tarihi kokusunu hissedebileceğimiz bir hale getireceğiz. Zaman içerisinde çöküntü hale getirildi. Şimdi ise tamamlama aşamasına geldik. İşçi kardeşlerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birinci etapta başlattığımız 106 konut, 20 dükkan ile otopark inşaatı devam ederken, ikinci etabın çalışmalarına da başladık” diye konuştu. 

BULUT: ŞAMPİYONLUĞUMUZ KUTLU OLSUN

Trabzonspor ile ilgili de konuşan Başkan Bulut, “Cuma günü bir program nedeniyle Malatya’daydım. Rizespor’un yenilmesine üzüldük. Komşumuz bizim. Üzüntü ile pazar programını düşünmeye başladım. Adana’daki 3-1’lik galibiyetimiz olmasaydı buraya bu keyifle gelemezdim. 3-0 iken maçtan ayrıldık son dakikaları biraz zor geçti ama kazandık. Şampiyonluğumuz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

81 İLDE ÇİFTE BAYRAM YAŞANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da yaptığı konuşmada sözlerine Trabzonspor’un başarısını tebrik ederek başladı. Trabzon’un çifte bayram yaşayacağını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Uzun yıllardır beklediğimiz şampiyonluk öyle güzel bir zamanda geliyor ki bayram arifesi. İnşallah Antalyaspor maçında ilan edeceğiz. 81 ilde çifte bayram olacak. Bu coşkuyu yaşayacağız. Trabzonspor’umuzun şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

KATEDİLEN MESAFE TAKDİRE ŞAYAN 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı ile 3 yıllık görev süresi içerisinde çok güzel işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin, ilçe belediye başkanlarımızın da gayretleriyle birlikte 18 ilçemizin tamamında TOKİ Başkanlığımızın yatırımları, eserleri bir bir yükseliyor. Bu bölgede son 2-3 yılda katedilen mesafe hakikaten takdire şayandır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, şehrimizin evladı, kıymetli TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

EL BİRLİĞİYLE PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

Bahçecik Camisi’nin karşısındaki eski konutları yıktıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Oradaki proje de çok güzel. Başladık, kısa sürede tamamlandığında o alanın çehresini değiştirecek. Uzungöl sırada bekliyor. Ayder gibi çok başka bir görünüme kavuşturacak çalışma TOKİ Başkanlığımız tarafından inşallah gerçekleştirilecek. Millet bahçelerimiz çok güzel oldu. Trabzon Avni Aker Millet Bahçesi, Türkiye’nin belki de en güzel millet bahçelerinden bir tanesi. İkinci etabı hazırlanıyor. Deniz tarafındaki yapıları yıktık. Söz verdiğimiz gibi batı tarafında millet bahçesine bakan binaların cephe sağlıklaştırmasına da başladık. Çok da güzel oluyor. Elbette sizlerle beraber projelerimiz devam edecek. Bunlardan en önemli olanlardan birisi de sanayi siteleridir. İnşallah sizlerin destekleriyle sanayi sitelerimizi de çok daha uygun alana önümüzdeki günlerde, aylarda, yıllarda taşımayı başaracağız” ifadelerini kullandı. 

VALİ USTAOĞLU VE MİLLETVEKİLİ CORA TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da yaptığı açıklamada, “TOKİ Başkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza Trabzon’a kazandırdıkları eserler için teşekkür ediyorum” dedi. Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Akçaabat’tan Yomra’ya, Şalpazarı’ndan Hayrat’a yani 18 ilçemizde TOKİ’nin bir eserini görebilirsiniz. Bizlere bu eserleri kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun nezdinde TOKİ Başkanlığımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim