Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren her alanda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek vatandaşın sağlığını korumak adına önemli tedbirler aldıklarını söyledi.
 
El Ele Vererek Çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde ülke genelinde çok ciddi tedbirler alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Koronavirüsle mücadele sürecinde ülkemizde çok ciddi çalışmalar yapılıyor, önemli kararlar alınıyor ve her kesimi memnun edecek destekler açıklanıyor. Bizler de bu kararları alanda disiplinli bir şekilde uyguluyoruz. Aynı zamanda biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bir takım ilave tedbirler alıyoruz. Trabzon’da Sayın Valimizin başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu ve oraya da aktif şekilde destek veriyoruz. Devletimizin tüm kurumları el ele vererek bu salgının üstesinden gelmek için çalışıyoruz” dedi.
 
Otobüslerde Ve Dolmuşlarda Maske Mecburi Olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından önceki akşam yayımlanan ek genelge ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, “Genelge kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’taki giriş çıkışlar kapatılırken, 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildi. Dün sabah önce Sayın Valimizin başkanlığında İl Pandemi Kurulumuzu sonra İl Hıfzıssıha Kurulunu topladık. Kararların alanda uygulanması ile ilgili tedbirlerimizi planladık. Bu manada belirtilen istisnalar hariç şehrimize giriş çıkışlar kapatıldı. Yine 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma yasağı ile ilgili kararlar alındı. Pazar yerlerine ilave tedbirler alma, alanda zabıtamızın ve kolluk kuvvetlerimizin daha görünür bir şekilde bulunması ve yasağı ihlal edenlerle ilgili adli ve idari işlem yapılması hususunda da mutabakata vardık. Bu çerçevede de tedbirlerimizi daha da artırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu kararlara ilave olarak bir karar daha aldık. Vatandaşlarımızın belediye otobüslerimiz ve dolmuşlarımıza maske ile binmeleri şartını getirdik. Bugünden itibaren vatandaşlarımız otobüslerimize ve dolmuşlarımıza maske ile binebilecekler” şeklinde konuştu. 
 
Denetimlerimizi Daha Da Artıracağız 

Alınan tedbirlere vatandaşların önemle uyması gerektiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Halkımızın alınan tedbirlere ve kurallara her geçen gün da fazla uyduklarını gözlemliyoruz. Yine de ne yazık ki arzu edilen seviyede değiliz. Halen daha bu işin ciddiyetini tam olarak algıladığımızı ve ona göre hareket ettiğimizi söyleyemeyiz. Pazar yerlerinde, marketlerde, halkın toplu olarak bulundukları yerlerde sosyal mesafe dediğimiz 3 adım kuralını uyguladığımızı söyleyemeyiz. O manada ciddi bir kararlılığa ihtiyaç var. Biz de alanda hem güvenlik kuvvetlerimiz hem de zabıta ekiplerimizle bu sosyal mesafenin korunması, maske takılması gereken yerlerde maskenin takılması ve buna benzer tedbirlere uyulup uyulmadığını da özenle denetleyeceğiz. Bundan sonra denetimlerimiz biraz daha artacak” ifadelerini kullandı.
 
Duyarlı Vatandaşlarımız Uyarıda Bulunuyor

20 yaş altının sokağa çıkma yasağının ardından Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan “Kıymetli büyüklerimiz vakit sizin vaktinizdir. Dışarıda gördüğünüz 20 yaş altı gençlerimiz için 153” paylaşımı da değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Bireysel olarak değil ama sosyal medya ve farklı kanallar üzerinden duyarlı vatandaşlarımız bizlere fotoğraf göndererek, şu caddede veya şu sokakta sosyal mesafe kuralına uyulmadığı yönünde ihbarlar geliyor. Ama bireysel olarak şu kişiyi gördüm, bu kişiyi gördüm diye ihbar almıyoruz. Biz kararı esprili bir şekilde ortaya koymak istedik ve büyüklerimize artık sıra sizde dedik” diye konuştu.
 
Pazar Yerlerinde Bir Dizi Önlem Aldık

Maske takma zorunluluğunun uygulamaya koyulmasının ardından farkındalık oluşturmak adına Pazar yerlerinde maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da dün kurulan Ayasofya ve Çamoba pazarlarında bir dizi önlem aldık. Ayasofya’da ben de incelemelerde bulundum. Vatandaşlarımıza maske takma zorunluluğunu hatırlattık. Pazar yerlerine bilgilendirme maksatlı pankartlarımızı astık. Burada vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza maske dağıtımı yaptık. Otobüslerimiz de maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske dağıtacağız. Daha sonra dolmuşlarımıza da aynı uygulamayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Süreçten Etkilenen Hemşehrilerimize Ulaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanları ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda bizlere ‘Bu süreçte bir tek vatandaşımız bile sahipsiz kalmayacak. Yerelde ve alanda vatandaşlarımıza sahiplik yapacak olan siz belediye başkanlarısınız’  ifadelerini kullandı. O manada bizlere talimatını verdi ve sorumluluğumuzu sonuna kadar hatırlattı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle koordineli biçimde bu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza ulaşıyoruz, ulaşacağız. Onlara çeşitli destekler yapıyoruz ve inşallah yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Komşumuz Açken Tok Yatamayız

Önümüzdeki günlerde gıda anlamında önemli miktarda yardım yapacaklarını açıklayan Başkan Zorluoğlu “Bu süreçte işini kaybeden veya ücretsiz olarak izne ayrılmak zorunda kalan mağdur durumdaki vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Onları bulacağız ve yardımları da Allah’ın izniyle onlara yapacağız. Bunu bir kez yapmayacağız. Bu süreç devam ettiği sürece biz de yardımlarımıza devam edeceğiz. Çok sayıda hayırsever vatandaşlarımız da bize destek oluyor. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bizler ‘komşusu açken tok yatamayız’ anlayışına sahip insanlarız. Bu dönemde biraz daha dayanışma biraz daha yardımlaşma içerisinde hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
Sağlıkçılarımıza Ne Kadar Teşekkür Etsek Az

Bu sürecin birinci sıradaki kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Hekiminden hasta bakıcısına, teknisyeninden işçisine kadar hepsinden Allah razı olsun. Hakikaten çok büyük bir fedakarlık yapıyorlar. Birçoğu çocuklarını görmeme pahasına evlerine bile gitmeden çalışıyor. Dolayısıyla onlara ne kadar teşekkür etsek ne kadar jest yapsak azdır. Biz sağlık çalışanlarımıza tabi ki otobüslerimizi, otoparklarımızı ücretsiz yaptık. Bir takım jestler de yapıyoruz ama bunları açıklamanın çok da uygun olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri var. Ben hemen her gün Sağlık İl Müdürümüzle görüşme yapıyorum. Bir ihtiyacı var mıdır yok mudur diye soruyorum. Onların her türlü ihtiyacının karşılanmasına dönük tüm çalışma arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim