İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "hırsızlık" suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi M.G. ile 3 yıl 8 ay hapis cezası bulunan cezaevi firarisi İ.S, 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan cezaevi firarisi A.B ve "birden fazla kişiyle birlikte geceleyin yağma" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. yakalandı. Gözaltındaki şahısların işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Dolandırıcılık

Trabzon'da, kendisini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandıran şahıs, polis ekiplerinin çalışmaları sonucu Şanlıurfa'da yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kendisini polis olarak tanıtan şahısların hesabına 17 bin 600 lira yatırdığı belirlenen vatandaşın hesabına bloke konularak yatırmış olduğu miktarın 8 bin lirasının kurtarıldığı belirtildi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak E.A. isimli şahsın Şanlıurfa'da bir banka şubesinden bloke konulan hesaptan parayı çekmeye çalıştığı tespit edildi. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu, şahıs yakalandı.  Şahsın işlemlerinin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ettiği bildirildi.

Suçüstü Yapıldı

Trabzon'da, bir iş yerinden matkap ve ağaç kesme motoru çalınması olayını gerçekleştirdiği tespit edilen kişi gözaltına alındı.  İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iş yerinden matkap ve ağaç kesme motoru hırsızlığı üzerine yapılan çalışmalarda hırsızlık veya kurumdan hırsızlık olayı şüphelisi T.G. isimli şahsın gözaltına alındığı belirtildi.  Operasyonda, 1 matkap ve ağaç kesme motoru ele geçirildi.  Şahsın işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Giresun'da görevli emniyet müdürlerinden sorumlu "mahrem imamı" Trabzon'da gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Giresun adli makamlarınca "FETÖ/PDY'ye üye olma" suçundan aranan, örgüte müzahir kapatılan bir kolejde öğretmen olarak çalışan ve örgütün Giresun'da görevli emniyet müdürlerinden sorumlu "mahrem imamı" olduğu öne sürülen E.B. gözaltına alındı. Zanlının üst aramasında, 6 bin 550 lira ele geçirildi. Şüphelinin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
 

Editör: TE Bilisim