Trabzon'da polis ekipleri, koronavirüse karşı 65 yaş ve üzerindekiler için sokağa çıkma yasağı kapsamında kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Polis ekipleri, tek başına yaşayan 65 yaş ve üstü kişilerin istekleri üzerine evlere erzak da taşıyarak ihtiyaçlarını gideriyor.

İçişleri Bakanlığı'nca 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olanların, ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı. Trabzon'da ise polis ekipleri açık alanlarda kontrol ve denetimlerini sürdürdü. Ekipler, uyarılara uymayıp, sokakta gezen ve oturan kişileri uyararak evlerine gönderdi. Sahil, park ve piknik yerlerinde dolaşan ekipler, alanların boş olduğunu, kent sakinlerinin evden çıkmadığını gözlemlediklerini belirtti.

65 Yaş Yasağına Uyanların Siparişi Evlerine Götürülüyor

Polis ekipleri ayrıca, evde tek başına yaşayıp, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşların istekleri doğrultusunda erzak ve gıda ihtiyaçlarını da karşılıyor. 155 Polis İmdat Hattı'na gelen çağrılarla harekete geçen ekipler, talep edilen erzak ve gıda ürünlerini marketten alıp, gittikleri adreste yaşlı vatandaşlara teslim ediyor.
 
Editör: TE Bilisim