Trabzon’da bulunan 68 ilkokul, ortaokul ve liseye Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nce görevli müdürler görevlendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü, almış olduğu kararlar ile okul çevresinde, eğitim ile alakası olmayan şahıslara yönelik, cinsel istismar, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetler, madde bağımlılığı ve diğer olayların yaşanmaması için önlem alacak. Bu önlemleri Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü yürütecek.

Trabzon Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, okulların açılmasından hemen önce ise; okul servislerini denetleme kararı aldığı ve yönetmeliğe uyuşmayan servislere çalışma izni vermeme kararı aldı. Öte yandan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün eğitim süresi boyunca, öğrencilere uyuşturucu ile mücadele ve asayiş konuları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün okul önlerinde alınan tedbirlerinden bir kısmı şöyle: Okul ders saatlerinde 15 yaşından küçük öğrencilerin üniformalı olarak internet kafeler ve elektronik oyun salonlarına girmesi yasaklandı. Okul önlerinde huzuru bozarak asayişsizliğe neden olacak kişilerin, eğitimi aksatacağından okul önlerinde bulunması yasaklandı.

Editör: TE Bilisim