Başkan Şenlikoğlu, göreve başladıklarında sıkıntılı bir tablonun karşılarına çıktığını belirterek: “Ancak bunu sık sık dile getirmedik. Çünkü kavga eden değil, üreten icraatlarıyla öne çıkan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Söylenecek, anlatacak o kadar çok şey var ki, biz bunları heybemize doldurduk, zamanı ve zemini geldiği zaman bunları gündemimize taşıyacağız. Biz belediyenin kurumsal yapısını revize etmeye çalışıyoruz ve bu anlamda kurum içerisinde bir takım değişiklikler yapıyoruz. Biz performansa dikkat ediyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Geçmiş dönemde belediyede personelin işe gelmemesiyle ilgili bir durum vardı. O problemi hemen hemen aştık ve ikinci aşamaya geçtik. İşe geliniyor fakat hala işini yapmayanlar var. Biz bu arkadaşlarımızda bir takım eksiklikler gördüğümüzde ikaz ediyoruz. İki üç günde bir şehirde sabah erken saatlerde mahalle, cadde ve sokaklarımızı geziyorum. Hangi eksiğimiz var Temizlik İşlerinde, Fen İşlerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünde hangi çalışmalarımız yapılıyor, durumumuz nedir yerinde incelemeler yapıyorum.” dedi.

 
Borç Yükü İle Belediyeyi Devraldık
 
Belediyeyi ciddi anlamda borç yükü ile devraldıklarını kaydeden Şenlikoğlu: “ Mali tabloyu defalarca açıkladık. Ciddi manada bir borç yüküyle belediyemizi devir aldık. Ancak enkaz edebiyatı yapmak istemediğimiz için bunu pek fazla gündeme getirmedik. Bir belediyenin borcu olabilir elbette. Diğer belediyelerinde borcu var. Önemli olan borcun karşılığında neler yapılabildiği, bu şehre hangi hizmetleri bırakabildiğimizdir. Bizim borç eleştirimizin temelinde bu var. Bu borçlanmanın karşılığında şu hizmetler yapılmış diyebilirdik, ancak böyle bir durumda yok. Ben borçlanmadan korkan bir belediye başkanı değilim. Borçlanabiliriz ancak karşılığında hizmet vermeliyiz.” şeklinde konuştu.
 
Dal Çık, Bulancak Durağı
 
Kendi dönemlerinde Giresun’un hak ettiği hizmetleri almasını istediklerini söyleyen Başkan Şenlikoğlu, şehrin en büyük sıkıntılarının başında trafik olduğunu ifade ederek: “ Bunun için kilit nokta dal çık projesidir. Şehrimizin önünü kapatmadan geçirmeye çalıştığımız dal çık projesiyle hedef anayoldaki trafiğin hızlı bir şekilde akışını sağlayabilmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası Ulaştırma Bakanımızda 16 Aralık itibari ile dal çık proje ihalesinin talimatını verdi. Biz bu şehrin ana girişini yeniden düzenleyeceğiz. Dal çık projesi eleştiriliyor, buna bir anlam veremiyoruz. Devletin parası boşa harcanıyor deniliyor. Neden boşa harcansın, devle şehrine hizmet yapıyor. Trabzonlular Ordulular aldıkları bu tip hizmeti eleştirmiyorlar, maliyetinin hesabını yapmıyorlar. Biz devletin parasını boşa harcamıyoruz. Bu projedeki esas hedef şehir içindeki trafiği hızlı bir şekilde ana yola aktarılmasıdır. Bu şekilde trafik lambası da kalkmış olacaktır. Şehrin girişi çok önemli. Bu projeyi yatırım programına ne kadar erken aldırırsak, o kadar avantajımız olacak. Kısa süre içerisinde Bulancak Durağı bölgesinde düzenlemeye gidiyoruz. Balıkçı kardeşlerimizin olduğu alanda bir düzenlene yapacağız. Osman Ağa heykelini Keşap durağının olduğu Osman Ağa meydanına taşıyoruz. Balıkçı pazarının yan tarafında bulunan barakalarının olduğu alanı 4 trilyon ödeyerek kamulaştırdık. O bölgeyi geniş çift şerit şeklinde dizayn edeceğiz. Yine bu bölgenin hemen karşısındaki binayı TMSF’ den kiraladık. Binanın Onarımına başlayacağız ve ana binamız hariç bütün hizmet binalarımızı buraya taşıyacağız.”

 
Aksu Çöp Alanı

Aksu Bölgesindeki proje için de bilgi veren Şenlikoğlu: “Bu bölgede büyük bir projemiz var. Burası şehrin girişi ve burada şehrin hak etmediği bir görüntü mevcut. Bir çöp dağı ile karşı karşıyayız. Bu alanla ilgili vatandaşımıza verdiğimiz bir söz var. Cumhurbaşkanımız’dan DLH Altyapı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne talimat verildi. Çöpün çevresinde bir tahkimat yapılacak. Bununla ilgili çalışmaları sürdürüyor, konuyu takip ediyoruz. Diğer bir husus ise çöp alanının rehabilitesini yaparak orayı bir destinasyon alanına çevireceğiz. Bu projemizle ilgili olarak Çevre Bakanımız iki hafta önce görüştük ve kendileri söz verdi. Yaklaşık 2.5 milyon liralık bir taahhüt aldık. Kısa süre içerisinde oradaki rehabilite çalışmalarına başlayacağız. “ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim