Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı toplantıları bugün devam etti. Toplantının hemen başında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığında yaşanan değişimle ilgili konuştu. Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonundan, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine 3 kredi kullanımı ile ilgili madde gelirken bir de şirket sermaye arttırımı ile ilgili madde görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen maddeye göre; Beşirli Mahallesi Dolgu Sahası Altyapı Menfez İnşaatı için kredi 15 Milyon TL kredi talep edildi. Plan ve Bütçe Komisyonun olumlu görüş belirttiği maddeyle ilgili meclis üyelerine açıklayıcı bilgi veren Başkan Murat Zorluoğlu, “Beşirli’de dolgu alanında meydana gelen kokunun tümüyle ortadan kaldırılması için çalışmaların aciliyet arz etmesi gerekiyor. Normal yüklenicilere uyguladığımız ödeme takvimiyle bunu yapmamız zor olacaktı. Yüklenicinin hak edişlerinin bitmesi için süratle, sadece bu işe münhasır kredi talep ediyoruz” dedi. 

YATIRIM DÜŞMANI İLAN EDİLDİK

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, “Sonunda ortada ki cenaze kalkıyor. Rahatsız oluyorum da söylemeyeyim diyorum. Orası dolgu alanına işlenmek için talep geldiğinde mecliste yine bu sırada oturduk. Yapmayın dedik. Akyazı Stadını oraya yapmayın dedik. Vatan haini, yatırım düşmanı ilan edildik. Varsın ilan edilsin, ben bildiğimi yaparım. Bugün 15 Milyon sadece menfezi için. “ dedi. 

PROJE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Başkan Murat Zorluoğlu ise, “Bu proje uygulanmaya başlandı. Birinci etabın tahkimatı başlandı. İkinci etabın tahkimatı ciddi maliyet. Bunu belediyenin bütçesinden değil de merkezi idarenin bütçesinden yaptırmaya gayret ediyoruz. Ben bunu Cumhurbaşkanına da arz etmeyi planlıyorum. Dolgu alanının 2. Tahkimatı ciddi maliyet. Burası şehrimize kazandırırsak, kıymetli bir şey. Sizin çevre hassasiyetlerinize bende katılıyorum. Dolgu işinin özenli çalışmayla yapılması, alanların belirlenmesi konusunda ciddi hassasiyet olmasına katılıyorum. Burası yürüyen bir işti. Biz bunu neticelendirirsek ki bina değil. Zaten dolgunun alanı yapılamaz. Burayı turizme, kendi insanımıza kazandırabilirsek, buralarda yerli yabancı misafirlerin gelip vakit geçirecekleri alanlar oluşturursak bu şehrin geleceğine katkı vermiş oluruz. Buranın alt yapısın oluşturalım, tahkimatı da Ankara’da takip edelim. İstiyorum ki Trabzon’un burada ki ve İstanbul’da yatırım yapacak iş insanı var. Gelsinler biz onlara alan verelim ön gördüğümüz çerçevede yatırım yapsınlar. Bu manada ilk adımdır. Altyapısına dönük bütçe harcaması. Bende emin olun o denizi dolgudan aldığı çamurlu sudan bende üzülüyorum” dedi.

50 MİLYON KREDİ KULLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonundan, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine 3 kredi kullanımı ile ilgili madde gelirken bir de şirket sermaye arttırımı ile ilgili madde görüşüldü. 
Trabzon’un Ganita’dan Faroz’a sahilinin yeniden düzenlenmesi için oluşturulan proje için 50 Milyon TL Kredi kullanılması Plan ve Bütçe Komisyonundan olumlu görüş aldı. KDV Dahil kullanılacak krediyle ilgili CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin söz aldı. Şahin, Kredilere bol miktarda onay veriyoruz. Faroz denilince, Faroz Limanına kadar mı proje:” diye sordu. 
Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, “Faroz Limanına kadar batıya doğru olan tüm sahil düzenlemesi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi borç yükü anlamında oldukça iyi durumda olan belediyedir. Bütçe disiplinine dikkat eden anlayışla çalışıyoruz. Pandemi dolayasıyla gelirlerimizde azalma oldu. Ancak bunu piyasaya ve bize iş yapanlara hissettirmemeye çalışıyoruz. Bu borçlanma Trabzon Büyükşehir Belediyesinin toplam bütçesi dikkate alındığında geriye ödemesi kolaylıkla yapılabilir. Meclisimizin tüm üyeleri gönülleri ferah olsun. Borçlanma talepleri tamamı yatırımla alakalı. Hiç birisi cari açıkla ilgili değildir” dedi. Meclis, kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi.
 

Editör: TE Bilisim