1956 Trabzon Akçaabat’ta doğan Harun Yavruoğlu’nun, karikatüre olan il ortaokul yıllarında okulun duvar gazetesinde başlar. Karma karikatür sergilerine iştirak eder. Karikatürleri, çeşitli gazete, dergi ve albümlerde yayınlandı. Bununla birlikte 1985-86 yıllarında Karadeniz Gazetesi Taka mizah sayfasını, 1990-92 yıllarında Hamsi mizah Gazetesinin yayın kurulunda yer aldı. 2000-2003 yıllarında Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nin “Durum Karışık “ mizah ve karikatür sayfasını hazırladı. Zigana TV’de usta Karikatürist Hikmet Aksoy ve karikatürist Nizamettin Mollasalihoğlu ile pazar günleri yayınlanmakta olan “Şaka maka derken” programını yürüttü.  Ayrıca, bu güne kadar, içki, sigara ve uyuşturucu konulu “Lütfen dikkat” ve “Durum karışık” isimli karikatür albümünün yanı sıra, ikisi mesleki (PTT ve Türk Telekom) yayınlarından olmak üzere toplam dört kitabı yayınlanmıştır.

Katıldığı karikatür yarışmalarından çeşitli ödüller aldı. Afiş.vinyet ve kitap kapakları çizdi.

Ayrıca karikatürün yanı sıra çok sayıda gazete ve sanat dergilerinde yazı ve şiirleri yayınlandı. Şiir yarışmalarından da ödüller aldı. Çeşitli illerden davet edildiği şiir şölenlerine iştirak etti. Bir dönem Karadeniz Yazarlar Birliği Meclis Başkanlığında bulundu.

Türk telekom Teşkilatında uzun yıllar Eğitim ve Meslek Geliştirme müdürlüğü. İdari ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karikatür ve sanata daha fazla zaman ayırabilmek amacıyla 2005 yılında kendi isteğimle emekliye ayrıldı.

2012 yılında ise Taka Gazetesi’yle yolları keşişti. 2019 yılına kadar gazetemizin Yazıişleri müdürlüğünü yürüten Harun Yavruoğlu bu zaman diliminde başarılı işlere imza attı. Her gün bir farklı karikatürü ile gazetemizin birinci sayfasını süsledi. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Trabzon günlerinin karikatürlerle ilgi odağı oldu.

Ayrıca Paris’te de sergi açma fırsatı buldu. Son olarak Atina’da yine sergi açmaya davet edildi fakat yakalandığı amansız hastalık buna izin vermedi. Karaciğer kanserine yakalanan Harun Yavruoğlu bugün yaşam savaşını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan Yavruoğlu sevenlerini adeta yasa boğdu. Akçaabat Doğanköy’de bugün toprağa verilecek olan Yavruoğlu’ndan geriye ölümsüz eserleri kaldı. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
 

Editör: TE Bilisim