1980 önceki İstanbul Milletvekili olarak CHP’den  parlamentoya giren Trabzon Çaykaralı Milletvekili Zeki Eroğlu, Çaykara’da yaşadığı köyünde yaşamını yitirdi. Korona illetinden yaşamını yitiren Zeki Eroğlu’nun ölüm haberini yakınları şöyle duyurdu.. 25.02.1936 tarihinde dünyaya gelen Zeki Turgut Eroğlu iş hayatına Almanya’da başladı. 

Akabinde 12 Eylül darbesi öncesi CHP’den İstanbul’da MV’li seçildi. 12Eylül darbesinden sonra Köyümüze yerleşti. 1980 yılından sonra kesitsin ömrü çok sevdiği köyümüzde geçti. Yaklaşık 1-2 yıldır sağlık sorunları nedeniyle Doktor kontrolünde yaşamını idame ettiriyordu. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz almaya başladı. Diyaliz alabilmesi için yapılan operasyonlar aşamasında Covit 19 virüsüne bulaştı. Bir hafta önce Damadı Recep Ali Erdoğan’ı , bugün de kendisini kaybettik. 

Zeki Turgut Eroğlu olağan üstü merhamete sahip bir insandı. Garibanların babası niteliğine sahip bir kişilikti. Alıp satarken, alamayanları da hesaba katardı. Aldıklarını dağıta dağıta evine çıkardı. Kendine has bir üslubu vardı. Sevilenle sevinmesini, ağlayan ile ağlayabilmesini becerebilen biriydi. Çevresinde yardımı dokunmadığı biri yoktur desek daha doğru olur. 

Asrın belası diye tabir edilen bu illet virüs bir çok değerimizi aldı götürdü, ne kadarımızı da götüreceği belli değil. 

Kendine ölüm çizgisi olarak Ağustos 2020’yi hep zikredenden Amcamız tahmin ettiği süreden yaklaşık 6 ay sonra hakkın rahmetine kavuşmuştur .
 

Editör: TE Bilisim