Açıklamasında esnafın çok zor durumda olduğunu söyleyen Dündar, taksitlerini ve vergilerini ödeme güçlük yaşadıklarını kaydetti.  Dündar, “Dünya turizminin göz bebeği olan Uzungöl’ü de içinde barındıran Çaykara İlçesinde ki esnaflar zor durumda.  Gelirinin çoğunu turizmden elde eden esnafımız pandemi dolayısıyla bırakın taksit yatırmayı evlerine ekmek getirememenin sıkıntısı içindedirler. Sadece Çaykara ilçemize bağlı olanlar değil Trabzon’daki esnaflarımız bile bundan etkilenmişlerdir.” dedi. 
    
ESNAF DÜKKAN, ŞOFÖRLER KONTAK AÇMADI

Servis şoförlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Dündar, “Birçok esnafımız pandemi döneminde dükkan açmamış; açanlar ise bir gelir etmemiştir. Yine bu pandemi döneminde okullar kapalı olduğundan servis minibüsçülüğü yapan esnafımız da yaklaşık yedi ay kontak açmadı. Esnafımız sıkıntıya düşmüş ve bu sıkıntı içerisinde, yıllık giderler, vergi, SGK, gibi giderlerle de karşı karşıya kalmıştır.” şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANIMIZA MEKTUP HAZIRLADIK

Başkan Dündar, “Bu zor süreçte devletimiz esnafa yardım eli uzatmış 25 bin TL ek kedi, biri faizsiz olmak üzere iki sefer taksit ötelemesi gitmiş esnafımız biraz nefes almıştır. Ancak dünya da olduğu gibi ülkemizde de bu hastalık ve hastalıkla mücadele sürdüğünden esnafımızın sıkıntısı katlanarak devam etmektedir. Bizler Çaykara Esnaf ve Kooperatifi olarak esnafımla imza kampanyası yaparak TESKOMB’a ilgili Bakanlıklara ve Reisimize ulaştırmak üzere bir mektup hazırlamaktayız. Bu mektup da esnafımızın zor durumdan çıkması için beklentimizi, ileteceğiz. Beklentimiz taksitlerin bir yıl ötelenmesi ya da esnafın borcunun yeniden yapılandırılması o da olmazsa 30 bin TL ile 50 bin TL arası 1 yıl ödemesiz faizsiz can suyu desteği verilmesi. Tüm ülkemizdeki esnafımızın ve vatandaşlarımızın maske mesafe ve hijyen konusunda kuralına uyarak bu illeti atlatacağımıza inanıyor ölenlere rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu. 

YETKİLİLER ESNAFIN SESİNİ DUYSUN

Dündar, 2019 yılının Aralık ayında Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden Uzungöl'de, imar barışına aykırı 95 kaçak yapının yıkımı ile ilgili konuştu. Dündar, yöre sakinlerinden gerçekleşen yıkımlarda mağdur olduğunu kaydetti. Yıkımlarının ardından başlayan pandemi ile daha da zor duruma düşen esnafın sesine kulak verilmesi gerektiğine vurgu yapan Dündar, yetkililere çağrıda bulundu. 
Sonay ÇALUK

Editör: TE Bilisim