Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Eren “ Göreve geldiğimiz genel kurulda üyelerimizi cumartesi sohbetleri adı altında iş, spor ve siyaset alanında şehrimize hizmet etmiş kişilerle buluşturacağımızı söylemiştik.

Bugün hem iş hem siyaset hem spor insanı olarak şehrimize çok değerli hizmetleri olmuş, pek çok projede katkısı olan sayın bakanımızı derneğimizde ağırlamaktan ve kendisini derneğimizin onur üyesi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın bakanımız bugün eksikliğini hissettiğimiz Trabzon sorunlarının önem sırasına dizilmesi ve çözümlenmesi, ortak aklın işletilmesi, kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılması noktalarında şehrimize değerli katkılar sağlamış , bugün yine kolay ulaşılan,Trabzon için dertlenen yapısıyla şehrimizin önemli bir değeridir. Davetimizi kırmayarak tecrübelerini ve görüşlerini paylaşma noktasında bizlerle biraraya geldiği için kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi arz ediyorum.” şeklinde konuştu.

60.Hükümet Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak “Sivil topluma şehrin gelişmesinde, sorunlarının belirlenmesinde ve çözümünde çok önemli görevler düşüyor. Sizleri bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz faaliyetler için kutluyorum. Ailenizden, işinizden zaman ayırarak, cebinizden para harcayarak bu görevleri yapıyorsunuz. Bu gönüllülük çok değerli bir olgudur. Kültüre, sanata önem vermeliyiz. Trabzon’u idare edenlerin, Trabzon’un öncülerinin,sivil toplum yöneticilerinin, esnafının, tüccarının Trabzon’un tarihini de bilmesi gerekir. Bana göre her ilin tarihi o ildeki okullarda öğrencilere okutulmalıdır. Trabzon sanatta kültürde çok zengin bir şehir. Böyle bir şehirde kitap sayısı artmalıdır. Bugün sizlere hediye ettiğimiz Şakir Şeyihoğlu’nun “Tarihe yön veren kent Trabzon” eseri çok değerli bir eserdir. Hüseyin Albayrak’ın yazdığı “Trabzon Basın Tarihi” ve “Trabzon Spor Tarihi” yine çok değerli eserlerdir. Dursun Ali İnan yetmişli yıllardan beri Uzungöl için uğraşan, Uzungöl’ü Uzungöl yapan insandır. Uzungöl’de muhteşem bir müze yaptı. Mutlaka gidilmeli, gezilmelidir. Bu şehirde müzelerimizin sayısını artırmamız gerekiyor. Müze gelişmişlik göstergesidir. Şehirleri değerli yapan bir olgudur.

Gerçek bir medeniyet şehri, turizm şehri ancak bu şekilde olunabilir. Rus işgali sonrası Rusya’ya götürülen bir çok eserimiz var. Biz bakanlığımız döneminde bunların tespiti adına önemli mesafeler katettik. Bugün eserlerin tamamı belirlenmiş durumdadır. St. Petersburg’da Hermitage müzesindedir. Eserleri Trabzon’a kazandırma ve bir müze yapma adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Trabzon’u yönetenler sivil toplum ile birlikte hareket etmelidir. Çakırgöl projesi turizm şehri Trabzon adına çok önemlidir. Biz uzun süre ölçümler yaptırdık. Kayak turizmi için oldukça pozitif sonuçlar aldık.

Kanunlar çıkarttık. Yolu da tamamlandı diyebiliriz. Burası Sümela Manastırı’nın hemen üzerinde kışın kayak,yazın yaylacılık şeklinde yaz kış Trabzon’a hizmet edebilecek bir yer. Yine yeşil yol projesi yaylalarımızda kaçak yapılaşmayı önleyecek, imar düzeni getirecek, yöresel mimari oluşturacak, bölgelere butik oteller kazandıracak, böylece herkese olumlu etkisi olacak ,bölgelere istihdam sağlayacak bir projedir. Bu projelere sahip çıkılmalıdır. İstişare yönetimlerde çok önemlidir. İstişareden kaçmamak, hizmeti istişare ile yapmak gerekir. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda şehir adına sizlerdeki heyecanı da görmek beni mutlu etti. Teşekkür ediyor derneğinizin bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren tarafından Faruk Nafiz Özak’ a şehrimize bugüne kadarki hizmetleri için Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği adına teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Eren, Özak’a DOKASiFED başkanı Zeyyat Kafkas ile birlikte dernek “Onur Üyeliği” belgesini sundu. Faruk Nafiz Özak tüm katılımcılara Şakir Şeyihoğlu’nun “Tarihe yön veren kent Trabzon”kitabını imzalayarak hediye etti.Toplantının sonunda Faruk Nafiz Özak, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş’i telefonla arayarak Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin tebriklerini ve Trabzon’da milli maç oynanması talebini iletti.
 
Editör: TE Bilisim