Halının ücretini elden taksitle ödeyecekti. Kendisinden memur kefil istediler. Kefili ile birlikte iş yerine giden Çam ve karşı taraf arasında karşılıklı senetler imzalandı.

230 Tl’ye Halı Satın Aldı

Karaçam, olayla ilgili, “ işyerinde ismini bilmediğim A.Y.’nin büyük oğlu vardı. Oğlunun da adını o dönemde babasıyla aynı isim soy isimde A.Y. olduğunu biliyorum. Oğlu bana ödeme tutarı eski parayla 230 YTL olan tarih kısmı boş, üzerinde borçlusu ve benim bilgilerim ile kefil olarak eniştemin olduğu senedi imzalattı. Ben bu senede karşılık kendisinden satın halı almıştım. Borcumu elden taksitler halinde A.Y.'nin büyük oğluna ödemiştim. Kendisinden bana imzalatmış olduğu kefilim olan eniştem senedi istediğimde bana aramızdaki samimiyet dayalı olarak senedi yırtıp atacağını söyledi. Bu konuşmamızdan üç gün sonra kendisine yine senedi sorduğumda bana senedi yırtıp attığını söyledi.”

Rakamlar Değiştirildi 

Ancak 2020 Ocak ayının 7’sinde nakliyecilik yapan mağdur Ferhat Karaçam'a Bakırköy 5.İcra Dairesi'nden yazı geldi. Tabir yerindeyse oyunda o zaman ortaya çıktı. Karaçam:"A.Y.'nin kendisiyle aynı isim soy isimdeki A.Y.'nin yırtmış olduğunu söylediği senedi aradan geçen 12 yıl sonra M. D. isimli şahsa ciro ettirerek beni icraya verdiğini öğrendim. Bana gelen icra yazısının ekinde benim imzalamış olduğum A.Y.'nin büyük oğlunun yırttığını beyan ettiği senet vardı. Ancak senedi incelediğimde senedin tarih kısmında 20.12.2016 ile ödeme tarihi kısmında 20.06.2017 tarihli yazıyı gördüm. Bunun dışında 230 YTL tutarının önüne 8 rakamı yazılarak senedin tutarının 8.230 YTL olarak değiştirildiği, üzerine Bakırköy yazısının yazıldığı, ayrıca nakden yazısının eklendiğini gördüm.Söz konusu senet benim kendisini imzalamış olduğu senetti. Senetin para cinsi YTL olarak yazılıydı. A.Y. ve oğulları İstanbul'da ikamet etmektedir. Kendileri Giresun'dan İstanbul'a taşındıklarında eşyalarının taşınmasında yardımcı olmuştum. Benim kendilerine herhangi bir borcum yoktur. Beni sahte senet düzenleyerek icraya veren A.Y. ve M.D. adlı şahıslara dava açtım."dedi.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim