Başkan Zorluoğlu, törende önemli açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu, Trabzon’un daha fazla etkinlikle buluşacağına değindi. Zorluoğlu, " Görev süremiz içerisinde, bu şehrin sanatla, sporla, kültürel etkinliklerle ve elbette gelecek nesillere bilim ve teknolojiyi sevdirecek çeşitli etkinliklerle daha çok buluşacağını daha önce de pek çok kez dile getirdim. Festivalimiz, inanıyorum ki; çocuklarımızla bilim, sanat ve teknolojiyi, daha eğlenceli, merak uyandıran ve katılımlı aktivitelerle -belki de ömür boyu sürecek şekilde- buluşturacak.” dedi. 

Kimseden Geri Kalmayacağız


Başkan Zorluoğlu, bilimin önemine vurgu yaparak, Türkiye’yi daha üst seviyeye çıkarmaya gayretinde olacaklarını ifade etti. Zorluoğlu, konuşmasında şunları kaydetti, “Malumunuz olduğu üzere ülkemizin petrol yatakları, doğalgazı, zengin yer altı kaynakları yok, ülkemizin en değerli kaynağı şüphesiz genç nüfusumuz. Bizim geleceğe dair en büyük umudumuz; bu gençlerin bilimle, teknolojiyle, inovasyonla yakından ilgilenmesi, kendilerini geliştirmesi ve böylece güçlü Türkiye’nin vücuda gelmesine katkı sunmalarıdır.  Çağımız bilgi çağıdır. Ancak inananlar olarak hepimiz iyi biliyoruz ki; bilim ezelden beridir büyük önemi haizdir. Rabb’imiz bizlere, gerek eşsiz rehberimiz Kur’an-ı Kerim’de gerekse elçisi Hz. Muhammed (S.A.V) aracılığıyla, öğrenme ve bilgiye ulaşma konusunda; ilk ayet olan “Oku!” ile başlayarak çeşitli tavsiyelerde bulunmuş, hatta emirler buyurmuştur.  Tüm bu gerçekler ışığında, gelişmiş veya gelişmekte olan, diğer ülkeler gibi bilginin önemli bir güç unsuru olduğunun farkına varmalı, gelecek planlarımızı; bilgiye ulaşmak, sahip olmak ve onu hayatın her alanında kullanmak üzere yapmalıyız. İçinde bulunduğumuz çağda her alanda; bireysel, toplumsal ve uluslar arası arenada günden güne artan bir rekabet ortamı söz konusu. Biz de ülke olarak bu ortamın dışında ve kimseden geri kalmadan, motivasyonumuzu her an diri tutarak, kapasitemizle hayal gücümüzü birleştirerek, kendi insanımızı, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve ülkemizi daha üst seviyelere ulaştırma gayretinde olmalıyız.” 

Eserler Ve Kişiler Buluşacak

“Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan, bilim, sanat ve teknoloji temalı 62 farklı etkinliğin yer aldığı bilim festivali projemiz, TÜBİTAK’a sunulmuş ve bilim şenliği desteği almıştır.” Şekliden konuşan Başkan Zorluoğlu, “Festivalimizde, sanayi 4.0 dijital dönüşüm sürecindeki yeni teknolojilerin tanıtılmasını, bu teknolojilerinin kullanılabilmesi için sahip olunması gereken becerilerin katılımcılara kazandırılmasını ve teknolojinin sosyal faydaya dönük konularda kullanımının arttırılmasını amaçlıyoruz.  Bilim şenliğimizle; teknoloji meraklılarını, zanaatkarları, eğitimcileri, teknisyenleri, hobi ustalarını, mühendisleri, bilim kulüplerini, yazarları, sanatçıları, öğrencileri ve her yaştan insanımızı, eserlerini göstermek ve öğrendiklerini paylaşmak üzere bir araya getirmeyi hedefliyoruz.  Dileyen herkese açık olacak şekilde çeşitli atölye çalışmaları, konserler, konferanslar, yarışmalar ve sergi etkinliklerinin de 3 gün süreyle burada düzenleneceği Üreten Bir Trabzon İçin Bilim, Sanat Ve Teknoloji Festivalimizin, şehrimizin her bir ferdine, bu kadim şehrin bugününe ve geleceğine hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra,  Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, , Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.  

Editör: TE Bilisim