Giresun'un 15 ilçesi arasında uzak mesafede bulunan Şebinkarahisar ilçesinde üretici fındık bahçesine girmedi. Diğer ilçeler gibi geçimi fındıktan olmayan ilçede bazı üreticiler tarafından dikilen fındık ocakları geçtiğimiz yıl fındık vermişti. Ancak bu yıl fındığın karanfil açması ile beraber soğuk seyreden hava şartları fındık ocaklarını olumsuz etkiledi.

Geçimini kızılcık ve bazı ürünlerden elde eden Şebinkarahisar ilçesinde üreticiler 2020 yılında fındığını toplamıştı. Hasat etmek için bu yıl bahçeye giren Karahisarlı üreticiler bir avuç fındık bile bulamadı. Avutmuş Mahallesi'nde yaşayan Hikmet Şirin, " Benim bahçemde olan fındıklar toprağını sevmiş olacak ki lezzetli oluyordu. İki sezon fındığımı topladım ancak bu yıl bir tane bile olmadı. Ocaklar tamamen bomboştu. Fındık mevsimi öncesinde soğuk giden havalar etkilemiş olabilir. Başka bir neden olduğunu düşünmüyorum.

FINDIK YOK KIZILCIK VAR

Bizim geçimimiz kızılcıktan. Kızılcık ağaçlarım çok. Geçimimi  yıllardır bununla sağlıyorum. Hatta bu yıl beklentimizin üzerinde kızılcık oldu. Mahallemizde belki de benim kadar kızılcık ağaçları olan yoktur. Allah'ıma şükürler olsun fındık yok kızılcık var. Zaten iklim olarak bu yöre kızılcık, arpa, buğday gibi ürünlere uygun" diye konuştu.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim